Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na zápas okresního přeboru nedojeli: Jeden mrtvý a 7 zraněných!

Týmové foto fotbalistů Dobrouče z oslav 60. výročí založení tamního fotbalového klubu
Týmové foto fotbalistů Dobrouče z oslav 60. výročí založení tamního fotbalového klubu  (Autor: Reprofot fkdd.webnode.cz)
Autor: vet, simao - 
13. května 2013
05:00

Obrovský smutek zasáhl fotbalový klub z Dolní Dobrouče. Cesta na nedělní zápas okresního přeboru totiž skončila tragicky - týmová Avie skončila na boku mimo vozovku, při nehodě zemřel spoluhráč a kamarád Standa (†23). Sedm jeho kamarádů bylo převezeno do nemocnice. 

Smrtí a sedmi zraněnými skončila cesta na zápas patnáctky amatérských fotbalistů. Řidič týmové Avie, u kterého dechová zkouška vyloučila alkohol, vjel totiž u obce Hnátnice v lehké levotočivé zatáčce na krajnici, sjel do příkopu a narazil do betonového mostku.

Hráči ve věku 18 až 40 let z oddílu z Dolní Dobrouče na Orlickoústecku utrpěli řadu zranění. Pomáhali si ven z převráceného vozu, nejhůř na tom však byl třiadvacetiletý Standa.

Mladík seděl za jízdy na předním sedadle vedle řidiče. Na obávaném "sedadle smrti", které dostálo své zlověstné pověsti... Stanislava však auto zavalilo. I když se jej podařilo vyprostit, na místě zemřel. Přivolaní záchranáři již nemohli nic dělat.

Jeli pro body, přišli o kamaráda

Dalšího hráče (26) pak středně těžkým zraněním hlavy a ramene transportoval vrtulník do nemocnice, zatímco jeho spoluhráči bezmocně posedávali na silnici. Nemohli tomu věřit. Jeli pro body, zápasu se nedočkali a přišli i o kamaráda. Řidič Avie se údajěn psychicky zhroutil.

"Dozvěděli jsme se to telefonicky, velice nás to mrzí a je tragédie, určitě velká, ale bohužel se jí dá těžko zabránit," sdělil TV Nova Josef Kludoň, předseda jejich nedělního soupeře SK Sloupice.

Lidé z Dobrouče, kteří se začali scházet na místo nehody, těžko hledali slova. Byl to i případ zasahujících dobrovolných hasičů, kteří se s fotbalisty znají. "Ano, je to možné," sdělil krátce a se smutkem v hlase jeden z nich na dotaz na dotaz televizní reportérky z FTV Prima, zda se pod Avií utrhla na okresní silnici krajnice. Příčina nehody je nadále předmětem policejního vyšetřování.

Tragická nehoda Avie s fotbalisty z okresnío přeboru na Orlickoústecku Tragická nehoda Avie s fotbalisty z okresnío přeboru na Orlickoústecku | Jiří Číž - Stanice HZS Ústí nad Orlicí

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi