Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Testy DNA: Otcem dcery (6) unesené Amandy je Ariel Castro

Autor: ČTK, ljš - 
10. května 2013
19:00

Má milující matku, ale jejím otcem je nestvůra, která možná dostane trest smrti. Malá Jocelyn se nenarodila z lásky, ale v obrovském utrpení, které se musela její matka Amanda a dvě další ženy prožít v pekle sklepního vězení poté, co je unesli tři zvrhlí bratři. Testy DNA nyní potvrdily, že otcem holčičky je právě mozek celého únosu Ariel Castro.

Prokuratura amerického státu Ohio s pomocí testů DNA potvrdila, že šestileté děvče vězněné s matkou a dalšími dvěma ženami v Clevelandu je dcerou únosce Ariela Castra. Podle prokuratury bylo prokázáno, že Castro je otcem děvčete, jež se narodilo v zajetí. Souvislost Castra s jinými kriminálními případy ve státě Ohio genetická analýza neprokázala.

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) podle generálního prokurátora Mika De Winea zkoumá, zda Castrova DNA nezavede vyšetřovatele ještě k jiným případům mimo území státu Ohio. Toto zkoumání dosud nebylo uzavřeno. Vzorky DNA byly Castrovi odebrány ve čtvrtek.

Dítě je dcerou Amandy Berryové, kterou Castro deset let věznil spolu s dalšími dvěma ženami Ginou DeJesusovou a Michelle Knightovou. Podle vyšetřovatelů Castro DeJesusovou a Knightovou násilím přinutil, aby porodu novorozeněte asistovaly. Dítě krátce po porodu přestalo dýchat a život mu zřejmě zachránila Michelle Knightová, která mu poskytla dýchání z úst do úst.

Sama Knightová vypověděla, že s Castrem "nejméně pětkrát" otěhotněla, ale únosce ji hladověním a bitím do břicha vždy vyvolal potrat. Tato žena jako jediná z unesených dosud zůstává v nemocnici.

Castrova dcera podle Berryové občas dům v doprovodu otce opouštěla, pravá jména zadržovaných žen ale neznala pro případ, že by o nich na veřejnosti mluvila.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi