Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie zatkla slovenského politika Slotu: Řídil pod vlivem alkoholu

Policie zatkla slovenského politika Jána Slotu
Policie zatkla slovenského politika Jána Slotu  (Autor: ČTK)
Autor: kla, ČTK - 
9. května 2013
21:58

Slovenská policie dnes zatkla bývalého předsedu nacionalistické Slovenské národní strany Jána Slotu. Politik, jehož strana v minulých letech zasedala i ve vládě, je podezřelý z řízení automobilu pod vlivem alkoholu.Dechové zkoušce se prý Slota odmítl podrobit.


Bývalého šéfa SNS policie zatkla kolem 17:00 a předvedla ho na policejní oddělení v Čadci. Slotu předtím chtěla zastavit policejní hlídka, která prováděla běžnou namátkovou kontrolu. Řidič ale na výzvy k zastavení nereagoval.

Policisté sedli do vozu, Slotu předjeli a zablokovali mu cestu tak, že musel zastavit. "Jevil známky značné opilosti," řekl slovenskému serveru Sme.sk policista, který si nepřál být jmenován.

Slota však dechovou zkoušku odmítl. Poté mu policisté nabídli krevní zkoušku, ale není známo, zda ji akceptoval. Pokud ne, mohou vyšetřovací orgány jeho počínání posuzovat podle nejpřísnějšího paragrafu, tedy jako kdyby spáchal trestný čin ve stavu těžké opilosti. Dále je Slota podezřelý z přestupku nerespektování výzvy policisty.

Pokud by Slotovi v krvi našli alespoň promile alkoholu, mohl by jít až na rok do vězení. Policie požaduje, aby byl politik souzen ve zrychleném řízení během 48 hodin.

wimr ( 10. května 2013 08:27 )

Je to práce Vikyho Orbána, který se prostřednictvím slabé Ficovy vlády mstí na neohroženém bojovníku jehož by chtěla maďarská klérofašistická jobikbanda umlčet tak jako se o něco podobné snaží nelegální vládní slepenec v případě těžce zkoušeného a uvězněného Davida Ratha.

marekb14 ( 10. května 2013 06:45 )

a za 20 minút bol prepustený a súd bude asi až za 9 mesiacov, super život !

vrabcek. ( 10. května 2013 05:49 )

Nic nechcem znicit. Ja tu teraz chodim len part-time. Aj tak cela stara partia uz asi neexistuje. Ale Dobrotka myslim ze tu stale je. Pred dvoma tyzdnami som bol na Key Weste na niekolko dni. Ale uz nikde neplanujem,..takze budem doma. Mozte kludne prist.

lenna63 ( 10. května 2013 05:19 )

Ja vim. Trošku ráda provokuji. Co novýho Vrabčaku ? Zase jsi tady ? Chceš opět zničit Blesk jako před jedenácti lety ? Chicago stale nic moc. Plánujeme se Zdeňkem v srpnu do Miami na pár týdnů. Budeš tam?

vrabcek. ( 10. května 2013 04:30 )

Nice try,..Lenka. Skoro ako ja. Len ja by som ho neobhajoval.

Zobrazit celou diskusi