Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pirát silnic na 3 roky za mříže! Vybržďoval autobus MHD, kde se těžce zranila stařenka

Pirát silnic (vlevo) vybržďoval autobus, jde na 3 roky sedět. Vpravo řidič autobusu a stařenka, která si při pádu zlomila obratel
Pirát silnic (vlevo) vybržďoval autobus, jde na 3 roky sedět. Vpravo řidič autobusu a stařenka, která si při pádu zlomila obratel  (Autor: Foto Blesk - Ondřej Požár)
Autor: simao, op - 
9. května 2013
11:11

Za svou zběsilou jízdu bude řidič Roman Zábrš (30) pykat. Piráta silnic, který vybržďoval autobus MHD, poslal odvolací soud na tři roky natvrdo do vězení. A to i kvůli těžkému zranění jedné z cestujících.

K incidentu došlo loni v září. Roman Zábrš předjížděl v brněnské ulici Bělohorská autobus, který zrovna vyjížděl ze zastávky. Podle obžaloby pak zcela bezdůvodně šlápl na brzdu a vůz MHD "vybrzdil". Mělo jít patrně o jakousi odplatu řidiči autobusu, pirát se však u soudu bránil, že na brzdu šlápl omylem a "chcíplo" mu auto.

"Nevytrestal mě, ale někoho, kdo byl ve vozu," uvedl šofér dopravního podniku. V autobuse totiž při prudkém brždění upadla důchodkyně Věra J. (85) a zlomila si krční obratel. "Když jsem vystoupil z autobusu, abych ho upozornil na zraněnou cestující, ukázal vztyčený prostředník a ujel," dodal řidič autobusu.

"Pokud obžalovaný nechápe, že v autobuse mohou být malé děti, senioři, handicapovaní, a tedy, že je tam možnost zranění nesrovnatelně vyšší, je to problém jeho vnímání. Průměrně inteligentní člověk musí být srozuměn s tím, že někoho při takovém manévru zraní," zaznělo z úst soudce Aleše Flídra při dnešním čtení rozsudku odvolacího soudu.

Pirát sice u soudu tvrdil, že je zkušeným řidičem, nyní ale vyfasoval kromě tříletého vězení ještě šestiletý zákaz usednout za volant. Přitížilo mu i to, že má již devět záznamů v kartě řidiče a byl v minulosti trestán i za loupež a ublížení na zdraví.

Video  Řidič autobusu mluví o incidentu v Brně  - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

rumovapalice ( 9. května 2013 14:54 )

a veřejně by ho měli vykastrovat

rumovapalice ( 9. května 2013 14:53 )

jj. starý plesniví muklové mu budou šu.kat kaďák až do krve

rumovapalice ( 9. května 2013 14:51 )

rumovapalice ( 9. května 2013 14:50 )

připadá mi to tak, že se chceš zastávat zm.rda, nejsi náhodou taky takovej vypatlanej zm.rd??? soudím že ano, možná i horší

adri3 ( 9. května 2013 13:42 )

tak to zřejmě nečekal, machr jeden

Zobrazit celou diskusi