Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Řidiči, pozor! Peklo na D1 začíná: Kde potkáte kolony, zúžení a stavaře?

Autor: psch, ČTK - 
9. května 2013
07:41

Dálnici D1 hodnotí řidiči jako tu nejhorší. Nekvalitní, nebezpečná, ucpaná. Stavbaři dnes začali s její modernizací a to hned na dvou úsecích. Začíná tak několikaleté peklo v podobě uzavírek, omezení, objížděk a zúžení. Pro motoristy to nyní znamená jediné – věčné kolony.

Časně ráno začali stavbaři hned na dvou úsecích. Mezi Větrným Jeníkovem a Jihlavou od 104. do 112. kilometru začali dělníci rozmisťovat dopravní značení, začínají pracovat i mezi 153. až 162. kilometrem od Lhotky po Velkou Bíteš. Provoz je zatím plynulý.

Nejvytíženější silnice v Česku se bude modernizovat za plného provozu. Na Vysočině projede po dálnici během 24 hodin průměrně asi 35.000 vozidel.

U Jihlavy budou stavbaři nejprve budovat provizorní přejezdy středního dělicího pásu. Auta kvůli tomu budou jezdit v obou směrech dvěma pomocnými pruhy rychlostí sníženou na 80 kilometrů v hodině.

1761779:gallery:true:true

Omezení u Bíteše

Mezi Lhotkou a Velkou Bíteší budou dělníci podle harmonogramu do soboty upravovat terén a rozvážet dopravní značení pro dlouhodobou uzavírku začínající v neděli. Motoristy tam čekají první větší komplikace v sobotu 11. května, ale pouze směrem na Prahu.

Během neděle pak auta začnou jezdit ve dvou zúžených pruzích u středového dělicího pásu. Rychlost v tomto úseku pak bude rovněž omezena na 80 kilometrů v hodině. Směrem na Brno se mezi Lhotkou a Velkou Bíteší pro nejbližší dny omezení v dopravě neplánují.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

krat5 ( 9. května 2013 09:54 )

Tak to vám my Moraváci fakt závidáme.

cujevuxo ( 9. května 2013 09:44 )

horstfuxteleshop ( 9. května 2013 09:30 )

hahahahaha a taky se v našem fátrlandu ve dne nemusí svítit jako u českých blboňů, nemluvě o tom, že český ku.rvy dávaj zapr.cat skoro zadara vivat čechistán, absurdistán

rumovapalice ( 9. května 2013 08:56 )

Proč nám chebákum je nějaká D1 naprosto u pr.dele? No protože teď už úplně všecko jezdíme nakupovat do Západního Německa, kde je všechno o půlku lacinější a za dálnice se tam nic neplatí.

Zobrazit celou diskusi