Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Těla Vendulky (6), jejího táty a kamaráda jsou už možná za hranicemi

Autor: psch - 
6. května 2013
14:18

Už je téměř jisté, že se Vendulka s tátou, ani jejich kamarád, domů nevrátí. Minulou středu si vyjeli na vodu, našla se ale jenom jejich loďka, od té doby po nich pátrali potápěči. Jejich těla by už pravděpodobně mohla být někde za hranicemi.

Rozvodněná řeka Morava na Hodonínsku, která s největší pravděpodobností pohltila těla tří vodáků, mezi nimiž byla i šestiletá Vendulka, pátrání záchranářům rozhodně neusnadňuje. Po víkendu se v pondělí do pátrací akce znovu zapojilo pět policistů, tři z nich brázdí řeku na člunu.

Déšť komplikoval pátrání už ve čtvrtek a v pátek, hladina řeky se přes víkend zvedla o to víc. Pokud ale déšť ustane a hladina bude klesat, policisté připouští, že by mohlo být pátrání rozšířeno ve větším rozsahu.

Pátrání v zahraničí

Policisté vzhledem k silnému proudu informovala i kolegy v okolních státech – tedy na Slovensku, v Rakousku i Maďarsku, kam by těla vodáků mohla odnést voda z Moravy korytem Dunaje.

Po šestileté Vendulce, jejím tátovi Zdeňkovi (36) a jejich kamarádovi Markovi (29) pátrají záchranáři od minulé středy, kdy si trojice vyjela na vodu. Chtěli splavovat řeku Moravu mezi Strážnicí a Rohatcem. Právě v Rohatci na trojici čekali jejich příbuzní, kteří zároveň informovali policii o tom, že se vodáci nevrátili v domluvenou dobu.

vylizanaprdel ( 6. května 2013 15:42 )

Vozí k nám smetí z celý evropy, tak proč taky jednou neposlat něco k nim

inocenta ( 6. května 2013 15:41 )

Myslím,že je najdou někde zachycené ve větvích u břehu. Bývá to tak.

ejvm1712 ( 6. května 2013 15:00 )

Já myslím,že žertovat není na místě.

Zobrazit celou diskusi