Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Paroubkův muž Šlégr: Chce zpátky na led! Složí mandát a uvolní místo kmotrovi?

Autor: simao, ČTK - 
6. května 2013
10:50

Poslanec Jiří Šlégr (LEV 21) zvažuje, že se kvůli návratu k hokeji vzdá poslaneckého mandátu. Strana Jiřího Paroubka by tak přišla o svou líbivou tvář. A ve Sněmovně by "gumu" Šlégra nahradil severočeský kmotr Petr Benda, dlouholetý Paroubkův přítel.

"Mohu říct, že o tom uvažuji. Důvodem je návrat ke sportu, obě činnosti naráz dělat nelze, to by bylo problematické," potvrdil Lidovým novinám Jiří Šlégr, kterému se zastesklo po hokeji.

Vítěz z Nagana již opět trénuje s litvínovskými hokejisty. Severočeský klub by pomoc zkušeného obránce uvítal. Šlégr však ještě není definitivně rozhodnutý, přibrzdit jeho návrat mohou případné zdravotní obtíže. Pak by u politiky nejspíš zůstal.

Myšlenka na odchod z poslanecké lavice však nahrává do karet dlouholetému příteli Jiřího Paroubka, severočeskému podnikatelovi Petru Bendovi. Ten by totiž zaujal ve Sněmovně Šlégrovo místo. "Ano, pokud k odchodu Jiřího Šlégra dojde, nahradí ho Petr Benda. Už jsme o tom spolu hovořili," potvrdil pro LN sám šéf strany LEV 21 Paroubek. Podle něj je Šlégrův odchod pravděpodobný na 90 procent.

"Té práci bych se po zbytek tohoto volebního období určitě rád a naplno věnoval," dodal pak Petr Benda s tím, že mandát by vykonávat i přes své podnikatelské aktivity stíhal. "Já jsem byl vždy flexibilní a vždy jsem se věnoval při politické práci i nějakým dalším věcem," dodal kmotr Benda neurčitě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kakamilek ( 6. května 2013 13:29 )

Tak to by měl teď na oplátku zase vzít do kádru Litvínova,(nejlíp do bránky,kterou by bezezbitku vyplnil)Jirku Paroubka i s tím zlodějským debilem Bendlem.

eisenbieger ( 6. května 2013 12:58 )

me by spis zajimalo kde provozujou ten swinger party

hufnagll ( 6. května 2013 12:20 )

Jo guma v politice nic nedokázal je mrtvej i v hokeji.Leda že by nastoupil za Horní Dolní nebo Chánov

aronak ( 6. května 2013 12:19 )

Když zvládá svoje poslanecké povinnosti z vazby Rath, tak to musí zvládnout každý, tedy i Šlégr, který bude hrát hokej. Jen mi není jasné, proč jsou vůbec v poslaneckých lavicích, když LEV 21 nikdo nevolil...

Zobrazit celou diskusi