Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policisté v sobotu opět pátrali po utonulé trojici: Bohužel bez výsledku

Autor: ČTK, kla - 
5. května 2013
05:00

Policisté v sobotu pokračovali v pátrání po třech osobách, dvou kamarádech Zdeňkovi a Markovi, kteří spolu s dcerkou prvního zřejmě utonuly ve středu při splouvání Moravy na Hodonínsku. V pátek museli ukončit plošné pátrání kvůli zvýšenému stavu hladiny, která znemožňuje hledat pod hladinou.

V sobotu čtyřčlenná posádka na lodi kontroluje řeku od Hodonína k lokalitě Osypané břehy, kde se našel člun pohřešované posádky. Další policisté s dalekohledy monitorují hladinu z mostu u Rohatce.

Informovali také policii na Slovensku, v Rakousku a Maďarsku. "Je možné, že vzhledem k vysokému průtoku vody v Moravě mohla být těla pohřešovaných odplavena až na území těchto států," vysvětlují policisté ve zprávě.

Našla se jen loď a vesta

Pohřešovaní jsou otec Zdeňek s šestiletou dcerou Nellynkou a kamarádem Markem, kteří si zvolili k prvomájové projížďce zdánlivě bezproblémový úsek bez jezů. Otec byl navíc zkušený rybář, podle některých lidí jsou však v některých místech silné proudy. Od středy se do pátrací akce zapojily desítky záchranářů, policisté i s vrtulníkem a termokamerou a s pěti čluny. Kromě loďky se našla ještě plovací vesta. 

vera51 ( 5. května 2013 09:25 )

Prestante uz hulit.A nebo jste ze zvlastni skoly?

spoon ( 5. května 2013 08:17 )

"kteří utonuly"?!?, bravo debilové z Blesku, rychle ještě dejte po štamprli

Zobrazit celou diskusi