Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pozor na uzavřenou spojku! Oprava potrvá až do nedělního odpoledne

Oprava Jižní spojky potrvá až do nedělního odpoledne.
Oprava Jižní spojky potrvá až do nedělního odpoledne.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, kla - 
4. května 2013
12:27

Dělníci již rozebrali zhruba dvě třetiny betonového mostu nad pražskou Jižní spojkou. Do dnešní noci odstraní most v ulici Ke Garážím celý. Komunikaci, která je od pátečního večera uzavřená, Technická správa komunikací (TSK) opět zprovozní v neděli v 15:00.

"V průběhu dopoledne se bude odvážet suť ze zbourané části mostu a do dnešní noci bude zbouraný celý most. Po zbytek času uzavírky budeme odklízet zbylou suť, navezenou hlínu a komunikaci čistit," uvedl dnes pro ČTK mluvčí správy Tomáš mrázek.

Most postupně rozebírají dělníci pomocí obřích nůžek. Oddělené kusy padají na Jižní spojka, kde je navezená hlína, aby se nepoškodila vozovka. Po zbourání mostu začne TSK stavět přes Jižní spojku most nový. Jeho vybudování by mělo trvat několik měsíců, kvůli stavbě se bude uzavírat vždy pouze jeden jízdní pruh. 

Objízdné trasy

Objízdná trasa ve směru z Prahy 5 na Prahu 10 vede přes rampu na ulici 5. května a dále po ulicích , Ryšavého, Türkova, Senohrabská a Spořilovská.

Ve směru z Prahy 10 na Prahu 5 přes rampu na ulici 5. května a dále Vyskočilovou a Michelskou.

Pro cestu do Braníka mohou řidiči využít i sjezd na ulici Na Strži s možností pokračovat Budějovickou nebo Olbrachtovou ulicí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi