Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pusťte Ratha domů, neuteče, vyzývají Táňa Fischerová a herec Jan Kačer!

Za vězněného poslance Davida Ratha se postavily slavné osobnosti: Táňa Fischerová i Jan Kačer
Za vězněného poslance Davida Ratha se postavily slavné osobnosti: Táňa Fischerová i Jan Kačer  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao - 
3. května 2013
11:14

Již skoro rok je jeho domovem vazební věznice. Soud s poslancem Davidem Rathem sice ještě nezačal, přesto bývalý hejtman od 14. května 2012 sedí. Ve vazbě zůstává především kvůli tomu, že přetrvávají obavy z jeho útěku do zahraničí. Teď se však na Rathovu stranu přidávají slavné osobnosti - prezidentská kandidátka Táňa Fischerová, i herec Jan Kačer.

Ač ještě nezačal soudní proces, kde by mohli všichni dostat po dvanácti letech, ve vazbě jsou všichni hlavní aktéři Rathovy kauzy dál. Bývalý středočeský hejtman David Rath, někdejší šéfka kladenské nemocnice Kateřina Pancová, i exposlanec milující alkohol Petr Kott.

Přetrvává prý riziko, že by mohli utéct, či pokračovat v trestné činnosti. Podle dozorujícího státního zástupce Petra Jiráta navíc existuje pádné podezření, že mají v zahraničí ulité další peníze.

A tak je novým domovem Davida Ratha vazební věznice. Po Litoměřicích sedí momentálně na Ruzyni, kde ho navštěvuje ne jedna, ale rovnou dvě partnerky – manželka Eva (48) a milenka Renata (45).

Rath však podle žalobce nabízel za své propuštění složení kauce, nespecifikoval ale v jaké výši. Navrhoval také soudu, že se za něj zaručí důvěryhodní lidé. Jde údajně o neúspěšnou prezidentskou kandidátku Táňu Fischerovou a herce Jana Kačera, uvádí server lidovky.cz.

"Má obstavený majetek, je to vyšetřeno, nemůže ovlivňovat svědky a politicky pracovat taky nemůže. Domnívala jsem se, že by na soud měl čekat na svobodě," míní Táňa Fischerová.

"Jsem zvyklý pracovat s lidmi a dívat se jim do očí. Jako režisér si troufám říct, že bych poznal, jaký doopravdy je. Pokud je slušný člověk a já se za něj zaručím, pocítí za mě odpovědnost a neuteče," dodává Jan Kačer. Za Ratha se celkem zaručilo údajně až 25 lidí.

itartas ( 28. května 2013 12:05 )

itartas ( 28. května 2013 12:05 )

itartas ( 28. května 2013 12:04 )

itartas ( 28. května 2013 12:01 )

itartas ( 28. května 2013 11:59 )

Rath nezdrhne, jsem si naprosto jistá

Zobrazit celou diskusi