Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

DROGY ve žlutém autobusu! Dva řidiče Student Agency zatkli v Norsku

Šéf společnosti Je to varování! Vyjádřil se ke kauze šéf Student Agency Radim Jančura.
Šéf společnosti Je to varování! Vyjádřil se ke kauze šéf Student Agency Radim Jančura.  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
2. května 2013
16:19

K zadržení dvou řidičů společnosti Student Agency v Norsku se vyjádřil již i šéf úspěšného dopravce Radim Jančura. Podle něj řidiči použili autobus mimo pracovní dobu a zneužili tak důvěru společnosti. Český velvyslanec v Norsku pak potvrdil, že policie hledala u řidičů drogy. Patrně šlo o tvrdé.

Norská policie zatkla před několika dny dva řidiče společnosti Student Agency a zadržela i jejich autobus, ve kterém podle spekulací převáželi drogy. Podle neoficiálních zdrojů místní úřady zadržené podezírají z drogového zločinu, řekl ČTK český velvyslanec v Norsku Milan Dufek.

"Máme potvrzeno zadržení dvou českých občanů. Jsou v norské vazbě. Jsou vyšetřováni. Každý z nich má svého norského advokáta, je pro ně zajištěn také tlumočník," dodal Dufek. Česká ambasáda upřesnila, že autobus byl zadržen v oblasti Osla a případ řeší policie v okrese Follo, kam byli dotyční převezeni.

Jančura: Je to varování pro všechny řidiče

"Je to jejich soukromá záležitost. Použili autobus mimo pracovní dobu," nenechal se touto nepříjemnou událostí vykolejit majitel společnosti Radim Jančura. Řidiči, kteří byli dlouholetými zaměstnanci společnosti, podle něj zneužili autobus ke svým soukromým aktivitám. A tak společnosti nezbývá, než se od nich distancovat.

"Nechť je tohle varování pro všechny profesionální řidiče v České republice," dodal Jančura. Autobus, který norská policie zadržela, stojí na norské policii - jako předmět doličný.

Důležité pro Jančuri však především bylo, aby újma nevznikla na straně jeho zákazníků. "O naše klienty jsme se však postarali," potvrdil Jančura s tím, že namísto autobusem vyrazili cestující z norské metropole Osla do Česka letadlem a vzhledem k rychlejšímu způsobu dopravy dorazili téměř bez zpoždění.

brutal ( 2. května 2013 22:02 )

V USA se nekšeftuje,tam se s drogou globálně obchoduje.

jindraa ( 2. května 2013 20:32 )

Pro pana Jančuru je to vítaná reklama zadarmo , vícenáklady zaplatí kompletně pojišťovna a ta se již o své peníze postará. Prostě zmetci jsou všude v každém oboru lidské činnosti,, nedělal bych z toho zase až takové haló.

daggan ( 2. května 2013 19:37 )

Vážení! Dopravci S.A. p.Jančurovi už od začátků v podnikání v dopravě fandím.Sám jsem v této oblasti turistiky v dopravě podnikal a nyní jsem v důchodu.Vzniklou škodu způsobenou firmě S.A.v případě prokázání viny jejich řidičů bych po nich nekompromisně soudně si nechal uhradit v celkové výši nákladů a ušlého zisku autokaru,toto vám žádná pojišťovna neuhradí!Toto všechno je o vztahu zaměstnanců,zodpovědnosti k práci a vážení si zaměstnání a dobrého výdělku v každé solidní perspektivní firmě. Nevím,jak p.Jančura platí své zaměstnance,ale vím,že dobře ohodnocená kvalitní práce je také součást základu podnikání. Jeho řidiči každopádně udělali fa.S.A.velkou ostudu.Naopak p. Jančura,jako majitel,nehledě na finance se postaral o letecký včasný návrat cestujících zpět do vlasti.

buban ( 2. května 2013 18:51 )

Jen me tak napada, zda se nejedna o pokus o likvidaci Jancury, ktery je hodne uspesny-a netaji se kritikou vuci nasim mocnym.

jerry ( 2. května 2013 18:37 )

Autobusy okamžitě přetřít na modro!

Zobrazit celou diskusi