Onderka: Je to katastrofa, proto jsem podepsal!

„Přiznám se, že jako letitý předplatitel Blesku ho poslední dobou čtu velmi pozorně, protože to, co předvádí některé firmy ve vztahu k seniorům v ČR, je katastrofa. To je něco neskutečného!“ zlobí se na šmejdy Onderka.

Brněnský primátor je velmi rád, že se Blesk zachoval výjimečně a podnítil tuto petici. „Doufám, že ji podepíše co nejvíc lidí v co nejkratším čase a vyprovokuje politiky v Praze k tomu, aby přijali zákonodárnou iniciativu, která zamezí těmto věcem,“ věří první brněnský radní.

Fraňková: Musíme s tím něco udělat!

„Jsem toho názoru, že s praktikami pořadatelů předváděcích akcí, kdy jsou senioři často terčem vydírání, fyzických i psychických útoků a dokonce jsou i ohrožováni na zdraví a životě, je nutné něco dělat,“ řekla Blesku primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková s tím, že vedení města jednohlasně schválilo zapojení Pardubic do »Petice proti šmejdům«.

„To nejmenší, co naše krajské město může, je zapojit se do této petiční akce. Chceme oslovit co nejvíce obyvatel Pardubic, aby protest proti těmto nekalým obchodním praktikám vyjádřili právě svým podpisem,“ dodala Fraňková.

Primátorka zároveň rozhodla o umístění několika petičních archů po městě. Dvě lidé naleznou na podatelně magistrátu, další pak v Turistickém informačním centru Pardubic a třetí je k dispozici na kontaktním místě Dopravního podniku.

Pražský primátor vyzývá k podpisu

Šmejdi, třeste se! Další desetitisíce lidí dostanou novou možnost, jak proti vám bojovat! Petice proti šmejdům doputovala i do rukou pražského primátora Bohuslava Svobody, který se rozhodl i se všemi radními k boji proti nepoctivým prodejcům připojit. A dokonce nechal ve spolupráci s Bleskem zřídit přímo na magistrátu petiční místo!

Video
Video se připravuje ...

magistrát v čele s primátorem podepsal petici Tereza Hodáliková, Petr Soukup

Jak jste se o petici dozvěděl?

„Můj náměstek Ivan Kabický tvůrcům Šmejdů poskytl svou záštitu, a tak jsem se o nich dozvěděl od něj a od mého týmu.“

Co si o ní myslíte?

„Nejsem velkým fanouškem petic, ale tato je výjimka. Nemorálnímu jednání plnému hrubostí a nátlaku vůči seniorům na předváděcích akcích by se přijetím popsaných opatření mělo konečně zabránit.“

A proto jste se rozhodl podepsat?

„DOMNÍVÁM SE, ŽE TATO PETICE MÁ SMYSL. Podporuje dobrou věc – senioři jsou často vystaveni těmto nechutným útokům a jsou snadným terčem pro různé »šmejdy«, o kterých se bavíme.“

Zapojí se i ostatní z magistrátu?

„Ano, oslovil jsem celou radu a všichni radní petici podepsali, z čehož mám radost.“

Setkal jste se ve svém okolí s podobným jednáním?

„Ano, mé pacientky mi často svěřují podobné smutné příběhy popsané ve filmu, a i proto jsem neváhal ani minutu a petici ihned podepsal, protože proti tomuto jednání se musí bojovat.“

Myslíte, že se tento problém začne řešit ve velkém?

„Věřím, že ano, proto jsem tuto petici podepsal.“

Co si myslíte o lidech, kteří se tak živí?

„Je mi těchto lidí líto. Jejich nenasytnost ale ničí životy jiných, nejen ty jejich, proto je třeba jednat, a proto VYZÝVÁM VŠECHNY PRAŽANY, PODEPIŠTE TUTO PETICI!“

Fotogalerie
6 fotografií