Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Koala, která dojala celý svět: Místo svého lesa našla spoušť

Fotka téhle koaly dojala svět
Fotka téhle koaly dojala svět  (Autor: reprofoto huffingtonpost.ca)
Autor: šim - 
1. května 2013
14:47

Tato fotografie dojala celý svět. Mládě koaly smutně sedí a nevěřícně zírá na spoušť kolem sebe. Tam, kde nedávno byl les, je jen holá mýtina.

Koalu na hromadě rozdrceného dřeva vyfotil pracovník dřevařské firmy. Mládě tohoto ohroženého druhu na místě sedělo asi hodinu a zmateně se kolem sebe dívalo. Pracovníci nebohé zvíře předali do rukou veterináře.

Medvídci koala byli na začátku 20. století téměř vyhubeni zejména kvůli zájmu o jejich kožešiny. Australská vláda uvádí koalu na čelním místě seznamu druhů, jejichž ochranářský status je nutno posoudit. Vláda odhaduje celkové množství jedinců v stovkách tisíc, skutečné číslo však může být mnohem menší. Medvídci se živí převážně listy blahovičníků, což komplikuje jejich chov v zajetí.

naidka ( 1. května 2013 19:35 )

eukalyptus = blahovičník.

1946 ( 1. května 2013 18:54 )

Koaly se živí hlavně listy eukalyptu.

naidka ( 1. května 2013 16:43 )

Fotka vystihuje budoucnost naší planety a povahu lidského pokolení.

brekekesalami ( 1. května 2013 16:28 )

přišla o domov, každej by zmateně koukal...zvířata jsou chytrá

vs40 ( 1. května 2013 15:51 )

Hrozné,pokud se bude stavět zisk a touha po mamounu před ochranu přírody,tak za chvíly z planety nezmizí jen nádherné Koaly,ale veškerá fauna a dalším generacím nezbude nic než se chodit dívat do muzea na vycpaná zvířata z této doby,jako se teď chodíme dívat na vycpané dinosaury a jiné prehystorické tvory.Kdy už lidé dostanou rozum a zamyslí se nad tím,dokud nebude pozdě na záchranu.

Zobrazit celou diskusi