Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pozor, Moravu a Slezsko zasáhnou silné bouřky!

Na Moravu a do Slezska se ženou bouřky
Na Moravu a do Slezska se ženou bouřky  (Autor: Archiv Blesk)
Autor: ČTK, šim - 
1. května 2013
14:15

Chladné májové počasí bude trvat dál. Vzduch navíc zhladí silné bouřky, před kterými varuje Český hydrometeorologický ústav. Zasáhnout převážně Moravu a Slezku.

Výstraha ČHMÚ platí od čtvrtečního odpoledne do pátečního rána. Území Moravy, Slezska, východních Čech, Vysočiny a Libereckého kraje už dnes postihnou vydatné srážky.

"Na Moravě a ve Slezsku očekáváme lokálně i intenzivní bouřky. Předpokládáme, že celkový úhrn srážek dosáhne většinou 10 až 30 milimetrů, ojediněle se mohou vyskytnout i srážkové úhrny do 50 milimetrů," uvedli meteorologové. Dodali, že tyto informace jsou předběžné a že ve čtvrtek upřesní místa výskytu i intenzitu bouří.

ČHMÚ také varoval, že případný přívalový déšť může ojediněle zatopit níže položená místa či sklepy a podemlet krajnice či mosty.

 

krupan10 ( 2. května 2013 09:57 )

asi ti hovna napadala do budky, je to vidět

krupan10 ( 2. května 2013 09:55 )

ty pochvo, na celej Prágl ti z vysoka se.ru. Cajzli jsou největší f.rndy

miriam ( 1. května 2013 21:54 )

Tolik Pražáků na Moravě a ve Slezsku zase není, aby tě to topení nějak extra uspokojilo... to spíš moravskej xindl leze do Prahy, dělá ostudu a je zbytkem republiky mylně považovanej za Pražáky

milimili1 ( 1. května 2013 20:46 )

http://***chmi.cz/files/portal/docs/meteo/kam/

milimili1 ( 1. května 2013 19:51 )

A jéjé novináři zase blafují, že to jde na moravu a přitom to jde zase od jižních čech a nebudou na to třeba ani připraveni !!! A kdo zase za to odnose zodpovědnost ? Meteorologové.... >>> http://meteo-mc.fr/satellite-ir-anime-eu.php >>> http://***yr.no/satellitt/europa_animasjon.htmlhttp://***sat24.com/de/eu >>>

Zobrazit celou diskusi