Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Potvrzeno! V domě v centru Prahy při explozi nikdo nezemřel!

Autor: ČTK - 
30. dubna 2013
22:41

V troskách domu v centru Prahy, kde v pondělí zřejmě vybuchl plyn, nikdo nezahynul, řekla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. S definitivním potvrzením toho, že neštěstí nemá oběti na životech, se čekalo až na vyklizení domu, což se hasičům podařilo dnes odpoledne.

Do domu se pak vydali policejní vyšetřovatelé, kteří zajišťovali stopy vedoucí k příčině neštěstí. Zkoumání příčiny výbuchu však může trvat až několik týdnů, sdělil policejní mluvčí Jan Daněk.

"V současné chvíli, kdy budeme předávat objekt policii a majiteli, jsme si stoprocentně jistí, že pod sutinami nikdo nezůstal," řekla Adamcová. Hasiči podle ní z budovy vyklidili více než 25 tun suti.

Podle policejního mluvčího kriminalisté prozkoumali místo výbuchu, ohledání skončilo před 20:00. "Kriminalisté tam zajistili některé stopy, které budou vyhodnocovat. Zatím není zřejmé, proč dům vybuchl, zkoumání příčiny neštěstí může trvat ještě několik týdnů," uvedl Daněk. Dosud se tedy ani neví, zda bude policie případ vyšetřovat s podezřením na spáchání nějakého trestného činu.

Dům pak policie předala jeho majiteli, který jej začne ve středu zajišťovat. Zástupci státního podniku Řízení letového provozu, který budovu vlastní, už byli kolem 17:00 na místě. S novináři ale nekomunikovali.

Do oblasti budou podle Daňka i nadále vpuštěni pouze lidé, kteří tam bydlí. Po výbuchu zatím zůstává uzavřena Divadelní a Krocínova ulice a část ulice Karolíny Světlé. Večer však začaly fungovat tramvajové zastávky Národní divadlo a Smetanovo nábřeží, kterými tramvaje po výbuchu pouze projížděly, řekl mluvčí.

Plyn vybuchl v pondělí dopoledne v Divadelní ulici. Při neštěstí bylo zraněno na 35 lidí, většina lehce. Dva lidé zůstávají v nemocnici.

namoroman ( 1. května 2013 03:47 )

Asi by to chtělo omluvu...Také jsem tady ty 4 mrtvé viděl,ale asi to už aktualizovali

cinderella1 ( 1. května 2013 00:07 )

To je moc dobre, ze tam nejsou zadni mrtvi. Ale me stale nejde do hlavy jak je to mozne, ze to byla takova silna prda, ...vybuchl plyn, ale nebyl tam zadny pozar? Vam to nikomu neprijde ani trochu divne?

cinderella1 ( 1. května 2013 00:04 )

No jo, Pleskaci! Upravuji si clanky jak se jim to hodi do kramu!

jecmen44 ( 30. dubna 2013 23:02 )

To vám to trvalo pleskači, než jste přiznali, že jenom vy jste předčasně pohřbili až 4lidi.

Zobrazit celou diskusi