Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Atentátníka z Bostonu hájí elitní právničky: Dostane místo trestu smrti doživotí?

Atentátníka z Bostonu Carnajeva hájí elitní právničky Judy Clarke a Miriam Conrad
Atentátníka z Bostonu Carnajeva hájí elitní právničky Judy Clarke a Miriam Conrad  (Autor: Reuters, EPA)
Autor: simao, ČTK - 
30. dubna 2013
09:05

Mladému atentátníkovi Džocharu Carnajevovi hrozí za podíl na masakru v Bostonu až trest smrti. Jelikož si však nemohl dovolit právníka, byl mu zástupce přidělen. A ne jen tak ledajaký - Judy Clarke platí za eso v soudních síních, "vysekala" z problémů již dva muže odsouzené na smrt!

Mladšího z čečenských bratrů, podezřelých z pumového útoku na bostonský maraton, bude hájit další elitní advokátka. V právním týmu, který se bude snažit zabránit odsouzení devatenáctiletého mladíka na smrt, bude i Judy Clarke.

O jmenování této prominentní veřejné obhájkyně v pondělí podle agentury AP rozhodl soud. Judy Clarke v minulosti hájila řadu lidí obžalovaných v mediálně velmi sledovaných procesech.

Mezi její dřívější klienty patřil například Ted Kaczynski přezdívaný Unabomber, který byl odsouzen za spáchání několika bombových útoků na univerzity a aerolinky. V poslední době hájila například Jareda Loughnera, který zastřelil na politickém mítinku šest lidí a postřelil kongresmanku Gabriele Giffords. Oba muži se trestu smrti vyhnuli a dostali doživotí!

Již dříve přitom soud přidělil Carnajevovi jednu z nejzkušenějších veřejných obhájkyň v zemi Miriam Conrad. Přes svou sílu však bude mít právní tým před sebou velmi těžký úkol. Budou se pokoušet odvrátit popravu pro člověka, který se v USA pro mnohé stal symbolem zla... Při útoku na maraton totiž zemřeli tři lidé a nejméně 260 bylo zraněno.

japos22 ( 30. dubna 2013 14:37 )

A kolik jich "nevysekala"?

namoroman ( 30. dubna 2013 11:40 )

To mají chabý cíl"elitní právníčky"-odvrátit popravu?! Měly by se ho snažit osvobodit,pokud jsou elitní!!! Stejně si za to USA mohou samy-měli by obvinit agresivní systém,který to způsobil a který si sám pěstuje teroristy!!!

darina1 ( 30. dubna 2013 10:18 )

alex ty tam asi děláš ty chytráčku

alex0800 ( 30. dubna 2013 09:48 )

Za co podmínku..? Za to, že sledoval sportovce? A kolik vyfásnou agenti za to zodpovědní, kteří tam pobíhali s batůžky na zádech a vysílačkami v rukou? Aneb posluhové CIA, jejichž práce neměla být nafilmována a nyní tvrdí, že záběry nebyly pořízeny akreditovaným týmem a k osobám se tedy vyjadřovat nebudou.. Byť už na net unikla informace, jak jeden z nafilmovaných byl veden v databázi CIA jako agent.. Ale určitě za atentát můžou kluci, které se marně snažili umlčet.. Nyní toho přeživšího ukáží.. Po "MK Ultra" mind controllingu jim již přizná cokoliv a o to šlo.. Teˇje to jen loutka, se kterou si loutkoherci budou již dělat, co potřebují.. Je to celé blábol, stejně jako když v troskách WTC našli pa atentátníka.. Nereálné kraviny a jen tupci a ovce jim to žerou.. Vlastenec

alex0800 ( 30. dubna 2013 09:41 )

Škoda, že za tento teroristický útok není stíhaná organizace, která ho zosnovala, tedy CIA, stejně jako v případě známých dvojčat z 11.září roku jedna.. Žádné konspirační teorie, ale reálné důkazy i fakta a přesto je realita dementována a platí lži Mediokracie, byť každému je jasné, jak se věci měli..

Zobrazit celou diskusi