Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Šéf Student Agency chce ovládnout taxikáře v Praze!

Šéf společnosti Student Agency Radim Jančura
Šéf společnosti Student Agency Radim Jančura  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
29. dubna 2013
17:17

Žluté autobusy, žluté vlaky - to vše již po Česku jezdí. Žlutou však již v případě taxíků obsadila firma AAA taxi. Své vlastní taxíky však chce do ulic vyslat i podnikatel Radim Jančura, šéf společnosti Student Agency. A chystá se prý vybudovat největší taxislužbu v Praze!

Je to odvážný, možná až megalomanský plán. Trh s taxi službami se v metropoli chystá ovládnout podnikatel Radim Jančura, který stojí za velkým úspěchem společnosti Student Agency. Již do roka by prý rád v hlavním městě vybudoval největší společnost v oboru.

Jančura se od 19. dubna stal jednatelem nově vzniklé společnosti Tick Tack Taxi, v níž má Student Agency osmdesátiprocentní podíl. Zbylých 20 procent připadá na společnost Tick Tack, provozující již taxislužbu zaměřenou na movitější a firemní klientelu.

"Oni vložili svoji značku a my do toho vkládáme kapitál, abychom byli schopni být do roka jedničkou v Praze," uvedl Jančura. Za své peníze se chystá pořídit především luxusní vozy - Audi A6 a BMW GT. Slibuje jich rovnou tísícovku.

Taxislužba je po autobusech a vlacích třetí segment veřejné dopravy, do kterého se Jančura pouští. Podle něj má pražská taxislužba velice špatné jméno a chce to změnit. Zkušební provoz nové taxislužby by podle Jančury měl být spuštěn 15. července a plný provoz po skončení letních prázdnin.

Jančura však nemá zcela volnou ruku - jeho společnost bude i nadále muset dodržovat maximální ceny 28 korun na kilometr jízdy a nástupní sazbu 40 korun, které jsou dány vyhláškou.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zadnice ( 30. dubna 2013 10:20 )

Nevím, nevím, aby to nepřepísk!!!

jindraa ( 30. dubna 2013 08:47 )

Jede na vlně astronomických dluhů . Rozhazovat cizí peníze umí každý hňup.

jindraa ( 30. dubna 2013 08:46 )

Pan Jančura si zvyknul utrácet velké peníze, které nevydělal, jsou to jen astronomické dluhy . Nafukuje svou bublinu a skončí stejně, jako stovky jiných před ním. Viz třeba pan Fischer, kterého mnozí svého času chtěli dokonce na hradě... Žádný strom neroste do nebe a pan Jančura ztrácí pojem o realitě. Ne, že bych mu to přál, ale i jeho čeká v dohledné době pád do tvrdé reality. Na dluh se věčně žít nedá, i když to mnozí stále ne a ne pochopit.

marmat ( 29. dubna 2013 22:05 )

ON OPRAVDU UMÍ !!!

cityjail ( 29. dubna 2013 20:26 )

Kdo má na to,aby provozoval vlaky-toho stovka aut nerozhází.Myslím že se budou dealeři aut předhánět ve slevách,aby mu těch sto aut dokázali prodat.Pro ně to bude životní kšeft a on na tom vydělá,jako ostatně na všem-i když nic nepředražuje,jak je v tomhle pravdoláskovým sluníčkově krásným humusu zavedeným zvykem.A co se týče konkurence? Budou se mu cpát do zadnice,aby je spolkla jeho společnost-takže žádný mafiózo praktiky nebudou,oni si i zlodějští taxálové dovedou spočítat,že je svýma cenama zlikviduje jak návnadu na šváby

Zobrazit celou diskusi