Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nebezpečný dopis pro německého prezidenta: Místo bomby sperma!

Dopis německému prezidentovi obsahoval použitý kondom
Dopis německému prezidentovi obsahoval použitý kondom  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, šim - 
29. dubna 2013
12:40

Podezřelá zásilka pro německého prezidenta Joachima Gaucka, kterou předminulý týden pyrotechnici odpálili kvůli obavám, že by mohlo jít o dopisní bombu, obsahovala použitý kondom.

Dopis dorazil 19. dubna do berlínského zámku Bellevue, kde německý prezident úřaduje. Gauck se ale ten den ve svém sídle nenacházel. Přivolaní experti zásilku kontrolovaně odpálili v zámeckém parku. Později německé ministerstvo vnitra oznámilo, že neobsahovala výbušninu. Co v ní bylo, ale nespecifikovalo.

Skuteční obsah dopisu nyní odhalil až německý magazín Focus s odvoláním na vyšetřovatele. Německému prezidentovi nějaký vtipálek poslal použitý kondom.

Podezřelý dopis německému prezidentovi se objevil ve stejné době, kdy v USA poutaly pozornost úřadů nebezpečné zásilky adresované vrcholným americkým představitelům. Dopis s jedovatým ricinem byl určen pro prezidenta Baracka Obamu, republikánského senátora za stát Mississippi Rogera Wickera a zaměstnance soudu v Mississippi. Kvůli této kauze byl později obviněn instruktor bojových umění z Mississippi Everett Dutschke.

Poplach kolem jedovatých zásilek navíc přišel v době, kdy ve Spojených státech panovalo napětí vyvolané krvavým bombovým útokem na maraton v Bostonu.

reggina ( 29. dubna 2013 15:06 )

Spis bylo nebezpecny to zverejnovat, je to trapny.

Zobrazit celou diskusi