Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hradní válka o autorství amnestie: Zemanův kancléř lže, čertí se Hájek

Autor: ČTK, mok - 
27. dubna 2013
12:45

Novoroční amnestie vyhlášená exprezidentem Václavem Klausem vyvolala mnoho diskusí. Teď se ale ukázalo, kdo vlastně za celou událostí stojí. Podle Vratislava Mynáře jsou praví otcové dokumentu Ladislav Jakl, Pavel Hasenkopf a Petr Hájek. A právě bývalý vícekancléř Hájek se brání, že autorem není.

Autory novoroční amnestie vyhlášené bývalým prezidentem Václavem Klausem jsou exšéf politického odboru Hradu Ladislav Jakl, vicekancléř Petr Hájek a právník Pavel Hasenkopf. Právu to řekl Zemanův kancléř Vratislav Mynář.

 

"Mohu potvrdit, že jsem se touto záležitostí u nás na Hradě zabýval. A mohu říct, že toto dítě nemá jen jednoho otce, pana prezidenta Klause, ale má těch otců několik. Praví otcové amnestie jsou pan Jakl, pan Hájek a pan Hasenkopf, což je právník u nás na Hradě," řekl v rozhovoru Mynář.

 

Hájek se brání

 

s tvrzením Vratislava Mynáře ale zásadně nesouhlasí Petr Hájek. Podle něj se s ním prezident pouze radil. "Je to absurdní smyšlenka typu Jedna paní povídala, nebo zaslechl nějaké drby na hradních chodbách či toaletách. Lže jako když Rudé právo tiskne. Lituji prezidenta Zemana, že má takové v uvozovkách zpravodajce,"uvedl Hájek na své webové stránce protiproud.

Hájek navíc odmítá, že by na amnestii spolupracoval i Pavel Hasenkopf. "Pan Hasenkopf u toho nikdy nebyl. Ptejte se Václava Klause, ale mohu autoritativně prohlásit, že pana Hasenkopfa ani pan prezident několik let ani neviděl, nemluvil s ním, nepotkal ho," tvrdí Hájek.

 

krupan10 ( 29. dubna 2013 12:55 )

svatá pravda, myslím, že to ani nemá cenu vysvětlovat. To byl tenkrát na Hradě takovej bordel, zlatej Klaus

krupan10 ( 29. dubna 2013 12:45 )

Havel jich spáchal víc, jenže to malý český člověk nikdy nepochopí. Má vymytou kebuli pravdoláskaří a pořád mele to samý

marmat ( 29. dubna 2013 10:24 )

itartas : ZASE ?????!!!! to už Vám opět došly rozumný argumenty a odvádíte pozornost k Havlovi....???? A jak jste definitivně ubohý !!!! Vaše správné označení je ИТАР-ТАСС

marmat ( 28. dubna 2013 23:33 )

marmat ( 28. dubna 2013 23:31 )

ANO, KDYŽ TAKTO VYHROŽUJETE, JSME VLASTNĚ ŠŤASTNI.... že se náš guru nepředváděl tak jak mohl! A samozřejmě věříme VŠICHNI, že se NIC PODOBNÉHO nebude NIKDY opakovat ...........

Zobrazit celou diskusi