Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nechci umřít! Unesený Číňan popisuje přepadení dvěma atentátníky z Bostonu!

Autor: INT, mok - 
27. dubna 2013
08:45

Jen kousek smrti byl šestadvacetiletý Číňan Danny, kterého přepadla dvojce atentátníku z Bostonu. Tamerlan Carnajev a Džochar Carnajev chtěli odjet do New Yorku. Dannyho naštěstí zachránila benzinová pumpa a děsivý zážitek popsal listu Boston Globe.

„To jsem udělal já. A taky jsem právě v Cambridge zabil policajta,“ tahle slova uslyšel mladý Číňan Danny, když mu dva muži přepadli auto a chtěli se nechat odvézt k New Yorku. Šlo o dva atentátníky, kteří ještě před malou chvílí nechali odpálit bomby během maratonu v Bostonu a zabili tak tři lidi a další desítky zranili.

Vedle Dannyho se posadil starší z bratrů Tamerlan Carnajev a hned za nimi byl v autě Džochar Carnajev. Vyděšenému řidiči tak jen probíhaly hlavou děsivé myšlenky. „Nechci umřít. Pořád mám tolik přání a snů,“ popisuje Danny.

Dvojice atentátníků byla až s podivem velmi v klidu. Muži se údajně bavili jen o ženách, autech nebo kreditkách.

Záchrana

Pro Dannyho byla záchranou benzinová pumpa. Shodou okolností totiž potřeboval natankovat a věděl, že když neuteče teď, může zemřít. „Myslel jsem na to, že musím udělat současně dvě věci: rozepnout si pás a otevřít dveře. Pak co nejrychleji vyskočit. Kdybych to nezvládl, okamžitě by mě zabil. Tak jsem to udělal. Udělal jsem to hodně rychle, současně jsem otevřel dveře, odepnul pás, vyskočil... a běžel,“ svěřil se Danny.

Vyděšenému Číňanovi se naštěstí povedlo utéct k jiné benzinové pumpě, kde se schoval.

Pomohl telefon

Prodavač na pumpě zvedl okamžitě telefon a volal policii. Té se díky iPhonu, který nechal Danny v ukradeném autě, podařilo oba atentátníky dopadnout.

venxa ( 27. dubna 2013 18:08 )

Haleluja,gogo je na svete! Uz jsem myslel ze jsi natahl brka po konsumovani tech napul shnilych odpadku co u vas prodavaji v potravinach. Ale ty zatim zrejme jasas (spolu s tim volem kobylou)ze uz konecne mate za presidenta stejny pako z lidu a ozralu jako byl Zapotonda. Ale k veci. Dluzim ti odpoved na tve pojadnani o cestovani v USA. Moje zakladni otazka je kde jsi vzal prostredky k nekolika mesicni navsteve a projizdeni US krizem krazem? Kde jsi prebyval a kdo to to platil? Kde jsi vzal auto? Vis klik to stoji? A kde by jsi si mohl auto vypujcit kdyz nemas major credit kartu? Mam takovy dojem ze jsi "full of shit". Ten tvuj vylet zrejme nebyl pred nekolika lety ale pred nekolika desetiletimi a byl jsi hostem bud na vyslanectvi nebo obchodni spolecnosti komunistickeho Ceskoslovenska jako odmena vzornemu budovateli sociasmu, ze ano? Nekecej bludy ze ti ti platili znami. To by pak vysvetlivo zostreny zajem policie o tve vozidlo a ocumovani na loukach. Tady totiz neni kazda louka u silnice spolecne vlastnicti jako u vas ale je v privatnim vlastnictvi i kdyz je neoplocena. Ale to zde musis bydlet abys vedel kde zastavi a udelat si picknik. A s tim ze te policie okamzite vsude zastavi za prekroceni dovolene rychlosti je naprosta hovadina. To se stane jen na zostrenych mistech jo v okoli skoly. Jinak na volnych silnicich se normalne jezdi do 10 mil pres a policie zastavuje za prestupky ohrozujici osiatni ucastniky. A ten tvuj cely referat az napadne priponima slohou praci kterou jsi musel predcitat na schuzi KSC po svem navratu. A s temi vymytymi mozky pozor. Nikdo nema ty mozky tak dokonale vymyte Rudym Pravem a bolsevickou propagandou jako ty a tobe podobni inteligenti od hnoje nebo od lopaty.

1946 ( 27. dubna 2013 17:56 )

Pěkná pohádka.

maja19501211 ( 27. dubna 2013 17:31 )

Tiež si myslím, že tá historka je pritiahnutá za vlasy. Keby tí chlapci potrebovali auto, tak by číňana z neho vyhodili. V aute sa bavili o bežných veciach,ten číňan musel byť jasnovidec, aby vedel, koho vezie. Za týždeň v USA zahynie viac ľudí v dôsledku strelných poranení, strieľajú aj malé deti. To neriešia.

majojo ( 27. dubna 2013 17:01 )

 Tak tomuhle fakt věřím každý slovo.

cinderella1 ( 27. dubna 2013 16:53 )

Ty se kobylo divis ale kazdy den, uplne vsemu ...a hezky nahlas! Nicemu nikdy neveris, jen tem svym vykonstruovanym hloupostem, ktere se rodi ve tve nebohe hlavince a snazis se to dostat take do mozku ostatnich pritomnych. Pan Buh te opatruj a dej ti trochu rozumu!

Zobrazit celou diskusi