Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Cigárko a večeře v Lánech: Za Zemanem přijel Klaus s celou rodinou

Rodiny bývalého i současného prezidenta se sjely do Lán na večeři
Rodiny bývalého i současného prezidenta se sjely do Lán na večeři  (Autor: Blesk - Karel Kopáč, Alexandr Malachovský)
Autor: ČTK, psch - 
26. dubna 2013
22:35

Na společnou večeři na zámek v Lánech se sjely obě rodiny bývalého i současného prezidenta. Václav Klaus jako tradičně při příjezdu mával z okýnka, zatímco jeho syn horlivě telefonoval. Co se při večeři podávalo lze jenom hádat, setkání bylo ryze soukromé.

"Žádné podrobnosti zveřejňovat nebudeme," sdělila Zemanova mluvčí Hana Burianová ČTK. "Na pozvání prezidenta Miloše Zemana přijede Václav Klaus s manželkou Livií a oběma syny a jejich manželkami v pátek 26. dubna na večeři do lánského zámku," uvádí internetová stránka exprezidenta Klause.

Při večeři se jedním z okruhů hovoru mohlo stát i možné jmenování manželky exprezidenta Livie Klausové velvyslankyní na Slovensku. Zeman před časem projevil přání ji do diplomatické pozice umístit.

Zemanova snaha vyslat choť bývalého prezidenta do Bratislavy stála v pozadí současného sporu o jmenování velvyslanců, který vypuknul mezi Hradem a ministerstvem zahraničí. Šéf české diplomacie Karel Schwarzenberg (TOP 09) se proti jejímu jmenování ohradil.

Posledně v Lánech...

Zeman a Klaus se v Lánech naposledy setkali 7. března, kdy Klaus oficiálně skončil v prezidentské funkci. O den později se pozice na Pražském hradě ujal Zeman.

V Lánech tehdy položili věnce na hrob zakladatele Československa a jeho prvního prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka. Poté spolu poobědvali.

obcantohotobordelu ( 27. dubna 2013 16:21 )

Koukám, že jsi dobře mimo. Komanči brali všem, kdo něco měl...

japos22 ( 27. dubna 2013 13:26 )

No právě, je to neúspěšný kandidát... proto píšou tyhle články

wandzi ( 27. dubna 2013 13:21 )

To jsi se spletl ,pan Schwarzenberg není president!!!

japos22 ( 27. dubna 2013 12:31 )

Což takhle pro vyváženost napsat článek, Jak Schwarzenberg seděl v hospodě, obracel do sebe jedno pivo za druhým, a tahal z dýmky, až vyvaloval oči

japos22 ( 27. dubna 2013 12:14 )

Článek totálně o ničem. Autor neví nic, tak nám sdělil, že Zeman - silný kuřák - si zapálil cigaretu.

Zobrazit celou diskusi