Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Domov, kde týrají důchodců hlady: Vedení si přijde na milion měsíčně, tvrdí bývalý šéf

Autor: lac, ljš - 
27. dubna 2013
07:00

Stál u otevření Domova na kopci v Červeném Újezdu na Teplicku, kde chtěl pomáhat lidem a být užitečný. Nyní se jeho bývalý šéf Karel Müller nestačí divit. V zařízení, které zakládal, teď seniory týrají hlady a policie tam vyšetřuje podezřelou smrt jedno z nich. Je to továrna na peníze, říká.

"Doneslo se mi, že ubytovaná osoba si zaeviduje ženu, která tam pracuje, jako osobní asistentku. Ta si pak od něj vezme příspěvek na péči. Jednu ženu má napsánu i deset klientů. To přeci není možné zvládnout," řekl deníku AHA! pan Müller.

Podle něj dostane vedení domova za jednoho klienta až 12.000 korun. Při počtu 90 lidí, kteří jsou tam hlášeni, si tak majitelé přijdou až na milion měsíčně. A z něj se evidentně snaží ukořistit, co mohou. Služby, které za to klienti dostávají, jsou žalostné. Hlad, bezohledné zacházení a samota.

Razie

Všichni klopili oči a dělali, že se nic neděje, dokud na kauzu krutého týrání seniorů neupozornil deník Aha! Krátce na to vzali domov útokem kriminalisté.

"Akci mohu potvrdit. Policisté tam prověřují oznámené skutečnosti. S ohledem na probíhající vyšetřování nemohu sdělit podrobnosti," potvrdil deníku AHA! policejní mluvčí Daniel Vítek.

illis ( 5. května 2013 21:37 )

To je soukromé zařízení, tam si vládnou sami, lékař jen dojíždí. Vše řídí šéfovstvo!!!!

illis ( 5. května 2013 21:35 )

Daří se jim dobře, zvláště některým . Soudy se táhnou a oni zatím vydělávají na bezmoci seniorů .

illis ( 5. května 2013 21:33 )

V tom s tebou nesouhlasím, když jsi zaměstnaný a nejsi zrovna rentiér, tak se musíš postarat o svou vlastní rodinu. A tady má nastoupit úloha státu, aby se dokázal o seniory na slušné úrovni postarat. Většina potřebuje navíc odbornou péči. Ne každý má také vhodné prostory, aby si k sobě vzal otce nebo matku. Mám s tím vlastní zkušenost, ale u nás to bylo celkem v pohodě. Znám rodiny, kde byly narušeny rodinné vztahy, protože ne vždy je to jednoduché. V zahraničí péče státu o seniory převážně funguje na velmi slušné úrovni .

illis ( 5. května 2013 21:25 )

Správně slušný člověk ne, ale tahle grupa, škoda mluvit . Jak říká bývalý šéf, vedení si přijde na milion měsíčně. Ty peníze jsou nejspíše silnou motivací, k těm by jen tak jednoduše jinde nepřišli .

manolla1 ( 28. dubna 2013 09:59 )

Potrestala bych v první řadě nadřízené pracovníky ( ředitele - lékaře - aj.), ryba vždy smrdí od hlavy! Pokud by měl personál nad sebou slušnou - tvrdou ruku ( kontrolu ), nikdy by si něco tak odporného nedovolil! Nechat hladovět staré lidí - v dnešní době, na to už není vážně co říct! Potrestat všechny parazity!

Zobrazit celou diskusi