Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žádná konspirační teorie, ale fakta: Stihněte, co můžete, víme, kdy přijde konec světa!

Konec světa je nevyhnutelný. (Ilustrační foto)
Konec světa je nevyhnutelný. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: psch, ČTK - 
25. dubna 2013
11:35

Poplašné zprávy o konci světa minulý rok, kdy končil Mayský kalendář, rozhodily půlku planety. Byly to ale jenom domněnky. Vědci teď přišli s novým výzkumem, podle něhož má lidstvo vyhynout v následujících sto letech!

Konec konspiračním teoriím! Mezinárodní tým vědců, matematiků a filozofů z Institutu budoucnosti lidstva Oxfordské univerzity přišel s výzkumem, který tvrdí, že lidstvo má před sebou poslední století života.

Odborníci ve studii s názvem Existenciální riziko jako celosvětová priorita uvádějí, že politici se realitě vyhynutí celé lidské rasy musí vážně věnovat.

Jadernou válku přežijeme

Případná jaderná válka by sice přinesla děsivou destrukci, ale dostatek lidí pro pokračování lidského rodu by ji jistě přežil. Podle Bostroma ale lidstvo dosáhlo nového druhu technologické éry, která naši budoucnost může ohrozit jako doposud nic předtím. Tvrdí, že technologický pokrok již předčil naše schopnosti kontrolovat možné následky, což přirovnal k nebezpečné zbrani v rukou dítěte.

Zničí nás roboti?

Experimenty v oblastech syntetické biologie, nanotechnologie či umělé inteligence rychle spějí do nechtěné a nepředvídatelné oblasti. Syntetická biologie, kde se snoubí biologie s inženýrstvím, slibuje velký přínos lékařství. Bostrom se ale obává neočekávaných následků.

Obavy plynou také z toho, jak umělá inteligence či inteligentní stroje zareagují na vnější svět. Počítačem řízená inteligence může být mocným nástrojem v průmyslu, medicíně, zemědělství či ekonomice, zároveň ale může být zcela lhostejná k jakýmkoli vedlejším škodám.

oooo. ( 25. dubna 2013 13:44 )

to je záhada, pokud vojákovi českých legií říkáš vrahounku a hážeš nás do jednoho pytle s nácky no pěkně děkuji, i mezi českými vojáky byli němečtí příslušníci stejně jako slovenští či polští ty dutá hlavičko, něco jiného je a byla národní příslušnost po otci a něco jiného je občanství, ale to ti zřejmě nedojde. Jsme evropani a to jak tu provokuješ je zbytečné já mám ruce a svědomí čisté, včetně mé rodiny. Tady nejde o lásku k němčourům, kdybys znala hitorii věděla bys že Rakousko uhersko se neříkal jen tak, všechny rodiny mají někde v pokolení němce nebo rakušáky , ale narozdíl od tebe oni se mezisebou nehádali, brali se navzájem a nerozlišovali to. Ses nepodívala na ten odkaz co jsem ti tam dal viď?

oooo. ( 25. dubna 2013 13:35 )

děvče zlaté sám bych na to nepřišel

e.44 ( 25. dubna 2013 13:32 )

Vypadá to, že si v Oxfordu přečetli pár sci-fi a fantasy a stvořili z to vědecký dílo. Ty jejich scénáře už popisovali autoři týhle literatury když jsem byla holka a hltala jsem to. A to už je zatraceně dávno

janina7777 ( 25. dubna 2013 13:29 )

radši napiš o tom, jak si tu psal, jak tvá rodinka miluje němčoury a jak to vše s váma bylo vrahounku

janina7777 ( 25. dubna 2013 13:27 )

dědku plesnivej, ty ses už dávno pomátl

Zobrazit celou diskusi