Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rošády ve stínové vládě ČSSD: Zůstává „parazit“ Mládek, končí fanda Zemana Jandák

Fotografie
Ve stínové vládě zůstává Jan Mládek  (Autor: internal)
Autor: psch - 
25. dubna 2013
10:38

Stínová vláda sociální demokracie má jasno o svých „ministrech“. Končí Vítězslav Jandák na postu ministra kultury, naopak zůstává Jan Mládek, který se nechvalně proslavil výrokem o parazitujících živnostnících.

I přes výroky o parazitujících živnostnících, které pobouřily nejednoho podnikatele, zůstává na postu stínového ministra financí Jan Mládek. Vyplývá to ze seznamu, který získal deník Právo.

Do vlády se vrací například i Milan Urban, známý z Toskánské aféry před čtyřmi lety, a to na post ministra průmyslu a obchodu, kde vystřídá ostravského primátora Petra Kajnara.

Končí příznivci Zemana

Jako stínový ministr kultury končí Vítězslav Jandák, kterého vystřídá divadelní režisér Ivan Krejčí. Spolu s Jandákem končí další Zemanův příznivce Marie Benešová, ta doteď působila jako mluvčí stínové vlády pro boj s korupcí.

Křeslo si naopak udrželi Jiří Dienstbier jako ministr spravedlnosti i místopředseda Sněmovny a ČSSD Lubomír Zaorálek. Do vlády by přišel eurokomisař Vladimír Špidla jako ministr životního prostředí.

xxxx678 ( 25. dubna 2013 11:52 )

A proč tam není Benešová?

reggina ( 25. dubna 2013 11:30 )

Patlament.. To se mi libi

miroslav57 ( 25. dubna 2013 11:26 )

no chtěl jsem je volit ale volit voli jako špidla a spol. volím komouše i když mají křivohubu v eu patlamentu!

spenatky ( 25. dubna 2013 11:24 )

ČSSD je na tom tak špatně!!! Jasně dává najevo, co si myslí o lidech a je jim úplně jedno, že Mládek je pro většinu národa po svých výrocích nepřijatelný. A Špidla? Neumím představit, že tento beztvarý důchodce může přispět ku prospěchu vlasti. Asi ví na své spolustraníky něco, co by mohlo zajímat různé instituce.

namoroman ( 25. dubna 2013 11:14 )

Asi mu v Bruselu končí mandát

Zobrazit celou diskusi