Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Průšvih s dotacemi solárníkům! Nečasově vládě hrozí miliardová pokuta

Premiér Nečas s ministrem Kubou hasí další problém: Kvůli dotacím pro solárníky
Premiér Nečas s ministrem Kubou hasí další problém: Kvůli dotacím pro solárníky  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, INT - 
24. dubna 2013
17:05

Státní podpora solárních podnikatelů může přijít Česko pořádně draho. Podle deníku Insider ji totiž ministerstvo průmyslu a obchodu vyplácelo z peněz z EU špatným způsobem. A Česku údajně nyní hrozí pokuta v řádech miliard korun!

S čerpáním eurodotací jsou v Česku problémy dlouhodobě. Další se tentokrát objevily na ministerstvu průmyslu a obchodu, které podle deníku Insider minimálně dva roky poskytuje z peněz EU dotaci solárním elektrárnám špatně. Háček je v tom, že současnou podobu podpory solárníků Brusel oficiálně neschválil. Podle Insideru tak bylo chybně vyplaceno až 30 miliard korun!

Napospas Bruselu

Nečasovu kabinetu prý hrozí miliardová pokuta. Existuje tak několik variant, co dál. Doufat v dodatečné udělení notifikace (souhlasu) od EU, a nebo pokusit se vymoci od výrobců sluneční energie peníze, které poskytl stát neoprávněně. Pak ale hrozí soudní spory se solárníky.

Insider tvrdí, že se vláda palčivou situací zabývala již minulý týden na tajném jednání, pokračovala pak dnes. "My jsme opravdu přesvědčeni, že se jedná jen o časové zdržení," sdělil serveru ministr Martin Kuba (ODS) k problémům s udělením unijního souhlasu. Vláda tak doufá, že posvěcení od Unie dostane. A vyplácí podporu i pro první čtvrtletí roku 2013 prozatím z vlastní kapsy.

nautilus ( 18. května 2013 11:26 )

V tomto post bolševickém státě vládnoucí oligarchie zavedla ve státě bordel, který vstoupí, když ne do světové historie, tak alespoň do té domácí. Málokterá akce není provázená ostudou. Je třeba se zamyslet nad tím, proč tomu tak je? Jsme tak degenerovaní či vybavení nevhodným genetickým setupem?

pattapuf ( 24. dubna 2013 22:46 )

Závidím ti, jak to máš jednoduchý.

pattapuf ( 24. dubna 2013 22:46 )

Ty toho tedy pamatuješ.

janapi ( 24. dubna 2013 21:16 )

Věta:" A vyplácí podporu i pro první čtvrtletí roku 2013 prozatím z vlastní kapsy."-je zcela určitě zavádějící! Pochybuji-že by se celá vláda, ministři,poslanci,senátoři ...skládali-spíše jako obyčejně ze státního rozpočtu přesouvají a pak má být na důchody, státní příspěvky, léky....Ti, což se na těchto průšvihách podepsali-by se z toho měli patřičně zodpovídat a proti nim i konat-jenže to by se museli změnit naše zákony. Doposud ruka ruku myje!

ylatouf ( 24. dubna 2013 21:13 )

Nečas a jeho vláda to jsou ti praví ŠMEJDI.Za nic nenesou odpovědnost okrádají všechny, svými špatnými rozhodnutími.

Zobrazit celou diskusi