Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zpověď atentátníka z Bostonu: Proč vraždili čečenští bratři? Msta Američanům!

Autor: psch, ČTK - 
24. dubna 2013
09:04

Za bombový útok na maraton v americkém Bostonu jsou zodpovědní čečenští bratři Džochar a Tamerlan Carnajevovi. Až doteď nebylo jasné, co za jejich motivy stálo. Devatenáctiletý Džochar, který teď leží s prostřeleným hrdlem v nemocnici, promluvil. Byla to msta za americkou invazi do Afghánistánu a Iráku!

Atentátník prý zároveň prohlásil, že on ani jeho bratr Tamerlan, který zahynul při přestřelce s policií, nebyli v žádném kontaktu s teroristickými skupinami v zahraničí.

Už včera mladšího z bratrů vyslechli. Protože má ale prostřelené hrdlo a nemůže mluvit, mohl jen pokyvovat hlavou. Z výslechu mimo jiné vyplynula i výše pokuty a možný trest, i to, že nemá na právníka. Druhý z bratrů zemřel při policejní přestřelce.

Návod na bombu od Al-Káidy?

Vyšetřovatelé zkoumají, zda pachatelé informace například o tom, jak sestrojit podomácku bombu, nezískali v internetovém magazínu teroristické organizace Al-Káida na Arabském poloostrově s názvem Inspire. Podle jiných zdrojů ale mohli bratři najít návody i na jiných místech v internetu.

Militarista Tamerlan

Zkoumání stop atentátníků z Bostonu na internetových sociálních serverech už ukázaly, že Tamerlan rád odkazoval například na videa z výcviku nebo činnosti islamistických bojovníků. Tamerlan také podle svědectví svých blízkých v posledních letech horlivě studoval korán, přestal konzumovat alkohol a snažil se chovat jako pravověrný muslim.

Feťák Džochar

Jeho bratr Džochar byl v tomto ohledu o poznání vlažnější a rád si užíval večírků a marihuany mezi svými vrstevníky. Byl ale podle všeho pod silným vlivem svého staršího sourozence, označovaného za autoritáře a v poslední době i za nepřizpůsobivého člověka.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

12356 ( 25. dubna 2013 00:19 )

Znovu a naposled pisi, ze jsem odpovidala hofimu o otrocich v Americe a ne o historii otroctvi. Nic jsi mne neopravil, neni totiz co. Ze byli otroci uz za starych Sumeru je znama vec. A ze Arabove se dostali do Afriky, kde s spolu s rozsirovanim islamskeho nabozenstvi, provozovali tez obchod s otroky je tez historicky fakt. Takze se dal o tom uz nehodlam vybavovat a je mne srdecne jedno co si myslis. Nakonec se stejne potvrdilo to, co si myslim ja

12356 ( 24. dubna 2013 22:26 )

The spread of Islam from Arabia into Africa after the religion's founding in the 7th century AD affected the practice of slavery and slave trading in West, Central, and East Africa. Arabs had practiced slave raiding and trading in Arabia for centuries prior to the founding of Islam, and slavery became a component of Islamic traditions. Both the Qur'an (Koran) (the sacred scripture of Islam) and Islamic religious law served to codify and justify the existence of slavery. As Muslim Arabs conquered their way westward across North Africa in the 7th and 8th centuries, their victorious leaders rewarded themselves with Berber captives, most of whom were eventually enrolled in Muslim armies. Over time, large segments of North Africa's Berber population converted to Islam. The religion spread to the camel herders of the Sahara Desert, who were in contact with black Africans south of the Sahara and who traded small numbers of black slaves. Muslim Arabs expanded this trans-Saharan slave trade, buying or seizing increasing numbers of black Africans in West Africa, leading them across the Sahara, and selling them in North Africa. From there, most of these slaves were exported to far-off Asian destinations such as the eastern Mediterranean, Anatolia (in present-day Turkey), Arabia, Persia (present-day Iran), and India. The trans-Saharan slave trade grew significantly from the 10th to the 15th century, as vast African empires such as Ghana, Mali, Songhai, and Kanem-Bornu developed south of the Sahara and marshaled the trade. Arab slave raiders also penetrated south, up the Nile River to present-day Ethiopia, capturing thousands of slaves and sending them down the Nile to Egypt. Over the course of more than a thousand years, the trans-Saharan slave trade saw the movement of at least 10 million enslaved men, women, and children from West and East Africa to North Africa, the Middle East, and India. The slaves and their descendants contributed to the harems, royal households, and a

namoroman ( 24. dubna 2013 21:31 )

Ptal jsem se - Víš kdo tam v Sýrii bojuje proti Assadovi? Asi nevíš,když neodpovídáš

venxa ( 24. dubna 2013 20:55 )

A nekritizuj moje hrubky a preklepy. Tvoje anglictina take stoji za ho.vno.

venxa ( 24. dubna 2013 20:53 )

Namoroman jestli mas ty tvoje vedomosti z ct24 tak se ti nedivim. Ct24 stejne jako cp24 prebira zpavodajstvi od CNN. A CNN (jako vetsina svetovich medii) je levicove pribarvene. Sleduj FOX NEWS!

Zobrazit celou diskusi