Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ruská policie zadržela vraha, který zabil šest lidí: Snažil se utéct do vlaku

Autor: shp - 
23. dubna 2013
23:27

Konečně nad ním spadla klec! Pomazun, který podle ruských vyšetřovatelů zabil šest lidí v západoruském Belgorodu, dnes padl do rukou policie. Pomazun byl dopaden při pokusu uniknout ze zóny obklíčení ve vagónu nákladního vlaku. Při zatýkání zranil nožem policistu.

Jednatřicetiletý čtyřikrát trestaný recidivista v pondělí v centru Belgorodu v obchodě se zbraněmi podle policie zastřelil dva prodavače a jednoho kupujícího. Pomstil se tak údajně za to, že mu vzhledem k jeho zločinecké minulosti personál obchodu odmítl prodat munici. V obchodě se zmocnil další zbraně a na ulici podle očitých svědků zabil tři náhodné kolemjdoucí, z toho dvě studentky nedaleké školy.

Policistu bodl do tváře

Pátrání po Pomazunovovi osobně řídil ruský ministr vnitra Vladimir Kolokolcev, napsala agentura Interfax. Recidivista byl zatčen na belgorodském nádraží, kde se ukrýval v nákladním vagónu v naději, že se mu podaří dostat z obklíčení. Jednoho z policistů Pomazun bodl nožem do tváře a do ramene, muž je v nemocnici. Sám Pomazun je nezraněn.

Dlouho na útěku

Pomazun policii dlouho unikal, ruské ministerstvo vnitra povolalo do pátrací akce několik tisíc mužů včetně příslušníků speciálních přepadových komand OMON. V pohotovosti byla i policie na Ukrajině, kam podle spekulací mohl Pomazun uprchnout. Ukrajinská hranice je jen asi 40 kilometrů od Belgorodu.

babicovyjedy ( 24. dubna 2013 01:27 )

sympatak. jako vrazi vypadaji ti dva cajti

Zobrazit celou diskusi