Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hrůza na svatbě: Muž nabral ženícího se policistu na kapotu auta

Autor: Pavel Ryšlink - 
23. dubna 2013
20:00

Nabral policistu na kapotu auta a teprve po stopadesáti metrech ho prudkým zabrzděním shodil. Takové zpestření připravil na policejní svatbě v Hranicích recidivista Marek Kovařík (41). U krajského soudu za to nyní čelí obžalobě z těžkého ublížení na zdraví.

Kovařík přijel 18. června 2011 vyzvednout ze svatební hostiny v hospodě Pod střechou v Hranicích svou přítelkyni Soňu S.. Shodou okolností šlo o matku ženicha, přerovského policisty. Tomu se přitom už delší dobu nelíbilo, že jeho matka si něco začala s člověkem, jehož obličej a bohatou trestní minulost zná každý muž zákona v kraji. Současně mu vadilo, že Kovařík jeho matku bije.

Svatebčané chtěli, aby odjel

Spolu s dalšími dvěma policisty vyšel ženich před hospodu, aby Kovaříkovi vysvětlili, že má ženu nechat na pokoji. Jeden ze svatebčanů policistů se postavil za Kovaříkovo auto, druhý před něj a sám ženich se do vozu snažil dostat okénkem u spolujezdce. Svatebčané – policisté prý chtěli Kovaříkovi jen vysvětlit, že jeho přítelkyně a matka ženicha v jedné osobě se dobře baví a ještě nikam nepojede a aby jí dal pokoj.

Rozjel se i když mu jeden muž stál v cestě

Kovařík podle svých slov nestál o strkanici s policisty a prudce se rozjel. Policistu Ondřeje Göbla přitom nabral na kapotu. „Držel jsem se rámu, co jsem mohl. Seskočit jsem se bál, protože v úzké uličce byly kolem silnice železné sloupky a já jsem měl strach, že bych se zabil. Vytáhl jsem alespoň služební průkaz a přiložil ho na okno, doufal jsem, že ho to přiměje zastavit,“ vylíčil jízdu hrůzy Göbl a dodal: „On stále zrychloval. Až na náměstí zprudka přibrzdil a já jsem spadl. On ujel.“ Göbl utrpěl při pádu řadu odřenin a zlomil si ruku.

Prý to byl policejní komplot, hrozí mu 12 let

Kovaříkovi, který se hájí tím, že vše byl zinscenovaný komplot policistů, kteří mu už dříve vyhrožovali, že pokud nenechá na pokoji matku jejich kolegy, dostanou ho na dlouhá léta do kriminálu, hrozí dvanáct let vězení. Soud bude pokračovat výslechy svědků.

hofihofi ( 24. dubna 2013 03:43 )

A nikdo jim svatbu nekazil odesel. To oni za nim vybehli ven a napadli ho.

hofihofi ( 24. dubna 2013 03:42 )

No nemusi. Napadli ho a branili v odjezdu on nic nedelal. A klidne se muze bránit napadenim a strachem, když ho napadli na ulicia a vnikali do jehoauta a byli mimo službu, taksi ten prukaz muze strcit nekam a ozralái svatba.

hofihofi ( 24. dubna 2013 03:39 )

Tak se nauc negramoto cist: sám ženich se do vozu snažil dostat okénkem u spolujezdce. A nakopat potrebujes ty, odesel? Odesel, a ty hovadka za nim vybehli ven. Sajrajt si ty sama.

arcaben ( 24. dubna 2013 03:04 )

čti pořádně!Nikdo mu do auta nelezl-on lezl sám okénkem do auta!!Jo a zastávat se recidivisty je soudržnost s kolegou?kdo normální by si chtěl nechat vlastní svatbu kazit takovým šmejdem??Osobně bych ho vykopala až za hranice města-SAJRAJTA!!

babicovyjedy ( 24. dubna 2013 02:54 )

3:1 pro fizly. pripad uzavren

Zobrazit celou diskusi