Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrťáky na českých silnicích: Řidič (†44) naboural do mostu. Šlo o sebevraždu?

Na českých silnicích došlo v úterý ráno hned ke dvěma smrtelným nehodám
Na českých silnicích došlo v úterý ráno hned ke dvěma smrtelným nehodám  (Autor: HZS Karlovarského kraje)
Autor: ČTK, simao - 
23. dubna 2013
10:59

Hned ke dvěma smrtelným nehodám došlo dnes ráno na českých silnicích. Dva lidé na opačných koncích republiky zemřeli na místě, řidiče z Klatovska hasiči z vozu již ani nevyprošťovali. V případě nehody na Opavsku, kde auto narazilo do mostního pilíře, se spekuluje, zda nešlo záměr. Tedy o sebevraždu.

Čtyřiačtyřicetiletý muž zemřel dnes ráno při nehodě v Hlučíně na Opavsku. Na rovném úseku silnice narazil do pilíře mostu a zraněním podlehl na místě, informovala mluvčí opavské policie Dagmar Schindlerová.

Policie však zatím nevyloučila, že šlo o úmysl řidiče. "Muž řídil vůz Škoda Felicia. Příčinu čelní srážky s mostní konstrukcí zjišťujeme. V tuto chvíli nemůžeme vyloučit možnou sebevraždu. Je to jedna z možností," uvedla mluvčí.

Nehoda se stala kolem 07:20. V devět hodin pak na druhém konci republiky na Klatovsku došlo k dalšímu "smrťáku". Při srážce nákladního a osobního vozu u Skránčic na silnici první třídy mezi Klatovy a Horažďovicemi zemřel na místě řidič osobáku.

"Osobu z osobního automobilu hasiči ani nevyprošťovali, protože lékař na místě konstatoval smrt a čeká se na příjezd policejních vyšetřovatelů," uvedla mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková. Řidič nákladního auta utrpěl lehké zranění nohou, záchranná služba ho odvezla do klatovské nemocnice.

D1 zablokoval hořící kamion

K nehodě, tentokrát bez ztrátách na životech, pak došlo i na u Bělotína na Přerovsku na dálnici D1. Kamion zde začal dokonce hořet, řidič včas unikl. Komplikace však nastali pro ostatní řidiče. "Úsek bude uzavřený minimálně na tři hodiny, je ale možné, že to potrvá ještě mnohem déle," uvedla ČTK Renáta Holcová z Národního dopravního informačního centra.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi