Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rozsekal rodiče sekerou: Táta se ještě hýbal, tak jsem ho dorazil

Začalo hlavní líčení s údajným vrahem manželů v Tymákově, dostane doživotí?
Začalo hlavní líčení s údajným vrahem manželů v Tymákově, dostane doživotí?  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Schnapka)
Autor: psch, zb - 
23. dubna 2013
08:29

Minulé léto pro obyvatele Tymákova na Plzeňsku nebylo nikterak veselé. Obcí otřásla brutální vražda manželského páru (†50, †47), sekerou je umlátil vlastní syn (25). I když se ho jeho bratr zastává a říká, že by udělal to samé, na výši trestu to nic nemění. Dostane vrah doživotí?

Vražda Heleny (†47) a Jaroslava (†50) byla natolik brutální, že otřásla i některými zkušenými kriminalisty, prý něco takového ještě neviděli. Z činu byl obviněn syn muže z prvního manželství Vojtěch (24). Dnes začal soud, hrozí mu doživotí.

Chladnokrevnou vraždu Vojtěch popisuje jako cestu do sámošky. „Sekeru jsem koupil v Plzni a pak jsem jel do Tymákova. Zastavil jsem u kulturáku a přes park zamířil k domu rodičů,“ řekl před soudem.

„Slyšel jsem, jak táta chrápe v dětském pokoji, vešel jsem dovnitř a pak jsme se začali prát. Za mnou se rozsvítilo a ve dveřích stála Helena. Několikrát jsem ji praštil, patrně jsem ji zabil tou první ranou do hlavy,“ řekl Vojtěch a dodal, že otec se ještě hýbal na zemi, tak mu ještě nějakou ránu dal a pak z domu odešel.

Byl jsem celý od krve

Po odporné vraždě dal sekeru do kufru u auta a odjel do Šťáhlav, kde se převlékl. „Byl jsem totiž celý od krve,“ doplnil. „Sekeru, kalhoty, mikinu a košili jsem dal do tašky a hodil do řeky Úslavy,“ vysvětluje Vojtěch, jak se zbavil důkazů.

Přes 20 ran sekerou

Brutální charakter činu dokládá i státní zástupce. Podle něho vrah manželům uštědřil dohromady přes 20 ran, 12 jich měl otec, nejméně 9 matka. Pořezal je na mnoha místech. „Byly vidět dokonce vnitřnosti,“ řekl zástupce Martin Rykl.

Ubližovali nám

Vojtěch se od rodičů odstěhoval před třemi lety. „Rodiče mě týrali a ponižovali, stejně tak ubližovali dvěma sestrám, které měli v pěstounské péči. Holky Helena mlátila každý den, i pěstmi a tekla i krev,“ obhajuje vrah hrůzný čin.

Rodiče našel bratr vraha

Zavražděný manželský pár našel v tratolišti krve bratr vraha Jaroslav. Podle něho svého otce a macechu Vojtěch rozsekal sekerou kvůli rodinným sporům.

„(Otec) měl truhlářskou dílnu a chtěl, abych u něj pracoval. Následující roky byly pro mě i bráchu noční můrou. Všechno, co jsme s Vojtou dělali, bylo špatně. Nepamatuju se, že by nás kdy za něco pochválili. Neustále nás shazovali a stavěli do pozice neschopných hlupáků,“ popsal dříve v rozhovoru pro Právo Jaroslav.

wimr ( 24. dubna 2013 06:31 )

no -, jeden píchanec aspoň do pr.dele tomu fotrovi ču.rá.kovi jednomu bl.býmu udělat mohla

wimr ( 24. dubna 2013 06:27 )

jak ten fotr žil, tak i skončil, dneska je doba kdy se děti nemlátěj

londynskypes ( 23. dubna 2013 17:44 )

 stenice a skvory kdyz nedorazis taky se znova zvednou a stipou ...DORAZIT!!

londynskypes ( 23. dubna 2013 14:12 )

..jeste ze ho dorazil ,jinak by dal rodina trpela

londynskypes ( 23. dubna 2013 13:18 )

Zobrazit celou diskusi