Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Indie v šoku: Únosce brutálně znásilnil holčičku (5) a pak se ji pokusil zabít. Dívka bojuje o život!

Holčička leží po znásilnění a pokusu o vraždu s vážnými zraněními v nemocnici. (Ilustrační foto)
Holčička leží po znásilnění a pokusu o vraždu s vážnými zraněními v nemocnici. (Ilustrační foto)  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, lm - 
20. dubna 2013
09:10

Teprve pětiletá indická holčička bojuje o život v nemocnici poté, co ji někdo unesl a až dva dny brutálně znásilňoval. Pak se ji pachatel patrně pokusil uškrtit. V Dillí už druhým dnem pokračují protesty před nemocnicí a policejní stanicí, v nichž lidé požadují lepší zákony chránící ženy a dívky.

Dítě se stalo obětí únosu v pondělí, když si hrálo před domem svých rodičů ve čtvrti nižší střední třídy v Dillí. Policie dnes podle místního tisku zadržela ve státě Bihár dvaadvacetiletého souseda rodiny, který je podle ní hlavním podezřelým. Do Biháru odjel vlakem z Dillí a vystopovat se ho povedlo podle signálu jeho mobilního telefonu.

Rodiče už mezitím podali i stížnost na necitlivé chování policie, která podle nich vůbec nechtěla přijmout jejich oznámení, že jim zmizelo dítě. "Nejdřív ji nechtěli zapsat jako pohřešovanou. Když se pak objevila, tak nám policisté řekli, že máme být rádi, že se vůbec našla," řekl novinářům otec dívky.

Lidé opět vyšli do ulic

Před nemocnicí, kde holčička v kritickém stavu bojuje o život, se v pátek i dnes shromáždil dav protestujících, kteří obviňovali policii, že její zmizení nevyšetřovala odpovídajícím způsobem. Podle místních sdělovacích prostředků byl postaven mimo službu policista, který dal jedné z protestujících facku.

Protestní akce se konají i před vrchním velitelstvím policie v Dillí a skandující lidé žádají více bezpečnosti v metropoli s 16 miliony obyvatel. Na dnešek jsou plánovány další demonstrace a policie už zesílila přítomnost v ulicích, oznámily indické televizní stanice.

Případ znásilněné a zbité studentky odstartoval protesty

Tento případ následuje jen několik měsíců poté, co Indií i okolním světem v prosinci 2012 otřáslo skupinové znásilnění a zbití studentky v jedoucím autobuse v Dillí, která jeho následkům podlehla. Po celé zemi se začaly konat demonstrace a diskuse o postavení žen v indické společnosti a jejich bezpečnosti.

Indický premiér Manmóhan Singh v prohlášení zveřejněném v pátek večer prohlásil, že ho znásilnění dítěte "hluboce šokovalo" a vyzval společnost, aby "vykořenila zlo znásilnění a dalších podobných zločinů".

maksim20 ( 22. dubna 2013 23:37 )

Bože můj to je humus chudák holčička....já bych jim dala zmetkům co pro to ....trest smrti na ně a před tím pořádně zmučit sráče

maksim20 ( 22. dubna 2013 23:35 )

valetinar.....aby tak tebe někdo ošukal...demente to ti přijde k smíchu?

santini ( 20. dubna 2013 18:45 )

deisy_ ( 20. dubna 2013 13:43 )

ty lidi jsou opravdu zvířata.děla bych jim to samí.

elliana ( 20. dubna 2013 12:47 )

ty laboratoře jsou dobrý nápad, ale mít ho na noze, brrr

Zobrazit celou diskusi