Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Mladík (†17), který zemřel při policejní honičce: Pitva ukázala, jestli byl zfetovaný

Autor: Jiří Čada - 
19. dubna 2013
18:40

Jihlavští kriminalisté mají konečně jasno! Mladík (17), který začátkem letošního března na dálnici D1 ujížděl „vypůjčeným“  vozidlem svého otce ve směru na Prahu před policejními hlídkami, neřídil pod vlivem drog ani alkoholu. Zběsilá jízda ho stála na 119 kilometru nedaleko Jihlavy život.

Mladík navíc, když se pokusil objet policejní zátaras, naboural další vozidla. V jednom z nich těžce zranil řidiče (31) z Chotěboře.

Jihlavští kriminalisté se nyní chystají tragickou nehodu, bez ohledu na to, že počínání dálničních policistů znovu vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů, uzavřít.

„Máme již kompletní výsledky soudní pitvy. V těle mladíka nebyla nalezena žádná návyková látka,“ uvedla v pátek mluvčí jihlavských policistů Dana Čírtková.

Přestože GIBS už v minulosti odmítl pochybení policistů při samotném zákroku, na podnět rodiny zraněného šoféra se detektivové inspekce k případu vrátili.

„Šetření nadále probíhá a odhaduji, že ještě to nějaký týden potrvá,“ zdůraznila mluvčí inspekce Radka Sandorová.

mortis69 ( 20. dubna 2013 16:43 )

Tady vidíš,jak jseš tupej Oslovení s velkým.Takže Ti,Tebe atd...jebe

mortis69 ( 20. dubna 2013 16:21 )

Palec nahoru značí souhlas s Tebou.To další byl jen postřeh o jiných diskutujících.Například čubabaskervillská aj....

rulesss ( 20. dubna 2013 11:50 )

nebo tvoji rodinu

reggina ( 20. dubna 2013 11:39 )

Neboj, zadne mindraky nemam, jen nechci potkavat na silnici takove spratky!

34.adia ( 20. dubna 2013 11:39 )

Rozdíl - do 17. roku mají zodpovědnost rodiče, od 18. roku on. Ale to odbíháme od tématu. Stále platí, že ve vozidle mohl sedět (doma v garáži a kroutit si volantem pro radost), ale ne řídit vozdilo v provozu mezi ostatními řidiči. Toto chování by mohlo vést k tomu, že zkoušky k získání ŘP, nebude absolvovat nikdo a v domění, že je výborný řidič, bude jezdit. Jak by to asi dopadlo nechci ani domýšlet. Pokud chtěl řídit dříve, mohl požádat rodiče, ať se přestěhují třeba do USA a mohl si jízdu užívat již od 16 let, ovšem s ŘP, protože si neumím představit, že by policisté v USA tolerovali jízdu bez. Mám pocit, že tam se chovají jako na Divokém západě a hned střílí. Ale toto už je mimo rámec. Evidentěn lidé mají potřebu dávat vinu živým, protože s těmi se mohou hádat, s mrtvým už to nejde.

Zobrazit celou diskusi