Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Crystal z českého městečka v Texasu: Exploze mě vycucla do vzduchu a pak srazila na zem

Autor: shp - 
19. dubna 2013
05:00

Crystal Levine, jejíž prarodiče byli českými přistěhovalci, zažila explozi továrny na hnojiva ve svém vlastním domě, ze kterého zbyla teď jen kůlnička na dříví. Nárazová vlna ji nejdříve vymrštila do vzduchu, aby ji poté srazila na kolena. Crystal jen tak tak stihla zachránit ze svého domu své nejmladší dítě.

Exploze továrny na hnojiva v texaském městě West, které obývají z 80 % potomci českých přistěhovalců, zabila nejméně 15 lidí, 180 jich zranila a 70 domů v okolí srovnala se zemí. Záchranáři a hasiči se ještě probírají troskami a hledají další zraněné. Je pravděpodobné, že počet obětí ještě poroste.

Vycuclo mě to do vzduchu

Crystal bydlela ve svém domě nedaleko továrny. Když explodovala, vyrazila tlaková vlna dveře, okna i dřevěné kusy domu. Dovnitř jí vlétly keře z venku. „Vycuclo mě to do vzduchu a pak srazilo k zemi. Jen co jsem se vzpamatovala, popadla jsem svoje nejmladší dítě a vyběhla s ním ven,“ řekla televizní stanici KENS5.

Mám strach o přátele

Crystal ani nikomu z její rodiny se nic nestalo. Bojí se však o osud svých přátel. „Nezajímá mě, že jsem přišla o dům. Strachuju se o své přátele, o spoustě z nich jsem po explozi nic neslyšela,“ dodala pro televizi. Mezi oběťmi na životech sice jsou potomci českých přistěhovalců, přímo Češi však ne.

majojo ( 19. dubna 2013 10:04 )

majojo ( 19. dubna 2013 10:03 )

Finské domky byly trochu dřív- zajeď si třeba na Mariánskou v Krušných horách, tam baráky z 50. let fungují dodnes a zima se v nich taky přežít dala - pamatuju tam jak topení uhlím, tak elektroradiátory.

cinderella1 ( 19. dubna 2013 08:45 )

To jsou vsude jen same blbe zpravy jak vidim. V Bostonu se stala zase dalsi vrazda. BOSTON — An intense manhunt is underway for a gunman who shot and killed a campus officer Thursday evening at Massachusetts Institute of Technology (MIT). Jejda u vas uz je rano a ja jsem jeste vzhuru, musim uz do postele. Tak dobre rano a dobrou noc zaroven! Mejte vsichni moc krasny den, je patek! Ja patky miluju, obzvlast kdyz mam tento patek volny den a nemusim rano vstavat.

cinderella1 ( 19. dubna 2013 08:22 )

presne tak!

cinderella1 ( 19. dubna 2013 08:19 )

Ale kdyz prece jen nevydrzi ten velky napor a sesype se, tak pozabiji daleko vice lidi, ze?

Zobrazit celou diskusi