Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič sanitky dostal za jízdy infarkt: Pacient s rakovinou chytil volant a dovezl ho do nemocnice

Christian Nayet (60) zachránil život řidiči záchranky, který dostal infarkt
Christian Nayet (60) zachránil život řidiči záchranky, který dostal infarkt  (Autor: Reprofoto TV msn.nz/profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
18. dubna 2013
22:04

Francouzský řidič sanitky dostal během jízdy, při které převážel pacienta s pokročilým stádiem rakoviny, náhle infarkt. Duchapřítomný Christian Nayet (60) sebral všechny poslední síly, chopil se volantu, dovezl ho do nemocnice a zachránil ho tím.

Sanitka jela do francouzského Lille, kde měl Nayet podstoupit pravidelnou prohlídku. Řidič sanitky Jean-François Pina však začal náhle cítit silné brnění v prstech. Ihned poznal, že má infarkt. Nayet v tu chvíli zapomněl na bolesti, které mu rakovina způsobovala, a chytil se volantu.

Řidiči podal i léky

„Řekl jsem mu: Dej mi klíčky, můžeš mi věřit! Můj život není v ohrožení, ale tvůj ano,“ řekl Nayet televizi msn.nz. „Nemohl jsem nalézt houkačku, ale podařilo se mi rozsvítit světla, aby nám auta ohýbala z cesty,“ dodal. Při cestě navíc podal řidiči léky na ředění krve. Nakonec s ním dojel do nemocnice a řidiče tím zachránil. Sám pak podstoupil testy, na které jel původně.

aronak ( 18. dubna 2013 23:52 )

být to u nás, tak převážený pacient by možná již seděl ve vězení, protože se zmocnil vozidla, na které neměl oprávnění - on byl pacient a ne aby řídil sanitku navíc by mu ještě tady jistě dali další trest za to, že ohrozil ostatní řidiče a také ohrozil život řidiče sanitky, když mu podal léky na ředění krve

anka ( 18. dubna 2013 23:16 )

pan se zachoval hrdinsky

Zobrazit celou diskusi