Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rozstříleli dodávku s penězi před pražským obchoďákem: Už jsou v klepetech!

Autor: ČTK, psch - 
17. dubna 2013
18:00

Na konci března rozstříleli u obchodního domu IKEA v Praze na Zličíně bílou dodávku bezpečnostní agentury Loomis, peníze se jim uloupit ale nepodařilo. Z místa ujeli v bílém BMW a slehla se po nich zem. Po zhruba třech týdnech je ale kriminalisté dopadli. A co víc – trojice je obviněna z pokusu o vraždu!

Zásahová jednotka zadržela tři muže ve Středočeském kraji. Kriminalisté dostali na podezřelé tip od kolegů z Táborska.Při domovních prohlídkách našli třeba i samopal Škorpion, ze kterého se střílelo.

"Na dva muže jsme podali návrh na uvalení vazby, o kterém rozhoduje soud," upřesnil Mareš. Muži, kterého policisté podezřívají, že střílel, hrozí podle kriminalisty až výjimečný trest.

Přepadení za bílého dne

Lupiči přepadli vůz převážející peníze kolem 08:00 před vchodem do obchodního domu IKEA. Řidič bezpečnostní agentury stihl nasednout a ujet, zastavil se zhruba po dvou kilometrech na nájezdu na Plzeň.

Útočníci po neúspěšném přepadení odjeli podle vyšetřovatelů v bílém autě typu combi, pravděpodobně to byla značka BMW některé z novějších modelových řad.

Při přepadení se nikdo nezranil. Vzhledem ke střelbě kriminalisté již na začátku vyšetřování událost přehodnotili na pokus o vraždu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi