Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bradáčová: Jdou po mně, chystají na mě kauzu! Kvůli manželovi, se kterým nežije

Ministr Blažek se zastal státní zástupkyě Bradáčové v jejím sporu s protikorupční policií
Ministr Blažek se zastal státní zástupkyě Bradáčové v jejím sporu s protikorupční policií  (Autor: Archiv Blesku - Jiří Hadač)
Autor: simao, ČTK - 
17. dubna 2013
14:47

"Je to vyrobený na mě," svěřila se vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, když vysvětlovala původ jejího sporu s protikorupční policií. Žena, která dostala za mříže Davida Ratha, má totiž sama problémy. Je prošetřovaná z podjatosti v kauze, v níž figuruje její manžel. Ministr Blažek se však dnes Bradáčové důrazně zastal. Praktiky policie podle něj jako by vypadly z dob nadvlády komunistů.

S manželem Tomášem Hájkem nežije Bradáčová již tři roky. Přesto jí tenhle vztah přinesl v současnosti nemilou komplikaci. Protikorupční policie totiž začala Bradáčovou prošetřovat z důvodu podjatosti a ovlivňování vyšetřování v případě kauzy podivných IT zakázek pro ministerstvo práce a sociálních věcí. V téhle kauze přitom figuruje i jméno manžela Bradáčové. 

"Je to vyrobený na mě. Z ÚOKFK (Útvar odhalování korupce a finanční kriminality)," svěřila se však Bradáčová poté, co ukončila rozhovor pro rádio Frekvence 1. Její výpověď však zachytily mikrofony. 

Kauzu tak prý na Bradáčovou nachystal šéf protikorupční policie Tomáš Martinec. Ten se však proti tomu ohradil s tím, že Bradáčová k němu nemá a ani nemůže mít jakýkoliv důkaz. Státní zástupkyně však dala vzhledem k této kauze podnět k prověření práce policie.

Ministr Blažek: Chtějí se zbavit Bradáčové metodami z 50. let!

Do sporu se nyní vložil i ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS). A kontaktoval kvůli tomu policejního prezidenta Martina Červíčka. "Napsal jsem dopis, v němž upozorňuji na mimořádnou závažnost faktu, jejž mi oznámila JUDr. Bradáčová, a plně jsem se za ni postavil. Tato věc se nesmí bagatelizovat," sdělil ČTK ministr Blažek, který později praktiky policie přirovnal k 50. letům minulého století!

"Pokud si policie na jakémkoliv úseku a na jakékoliv úrovni myslí, že se zbaví státního zástupce, který trvá na dodržování zákonů, metodami z roku 1950, tak se musí šeredně mýlit," prohlásil Blažek na brífinku.

Stranou však zůstává ministr vnitra Jan Kubice. "Pan ministr neví, co je obsahem korespondence mezi doktorkou Bradáčovou a policejním prezidentem Červíčkem. Počká si na závěry interního šetření na policejním prezidiu a pak se k nim vyjádří," sdělil Právu mluvčí vnitra Pavel Novák.

kucerka11 ( 22. dubna 2013 12:52 )

Já jsem to pochopila a proto jsem zdůraznila, že to je pouze a čistě osobní věc a že část našeho národa si toto neuvědomuje a bude takovýmto připraveným aférám věřit a hltat je, a to je to, oč tu běží

pattapuf ( 18. dubna 2013 07:41 )

Ne, je dobře, že alespoň někoho. A navíc rath není zas tak úplně malí ryba. Navíc je paradoxem, že je to první vláda, která se korupcí začala věnovat jako první a ti hloupější si myslí, že je ta korupce až teď. Docela mám obavy, že vyhrajeli příští volby Bohúš, Zaorálek a spol., tak se veškerá odhalování opět zastaví.

majojo ( 18. dubna 2013 02:50 )

Milá pní Bradáčová, a co jste čekala? Byla jste užitečná v jedné kauze, kdy jste byla pro kariéru ochotna odvést špinavou práci. Takže teď mouřenín odvedl svoj, mouřenín může jít.

pattapuf ( 17. dubna 2013 23:33 )

Taky netuším proč je nevyšetřili. Vždyť křišťálovej Standa byl nejenom ministrem vnitra a předsedou vlády, ale ještě k tomu to myslel upřímně.

pattapuf ( 17. dubna 2013 23:32 )

Škoda, že s tím nezačal už upřimnej Gross. Mohli jsem být o 10let vpředu. Jo, vlastně o nemohl. Vždyť byl křišťálově čistej.

Zobrazit celou diskusi