Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Podezřelý batoh na maratonu v Bostonu: Je to druhá bomba těsně před výbuchem?

Autor: ljš, ČTK - 
17. dubna 2013
10:10

Zabít a zmrzačit co nejvíce lidí, to byl cíl bostonských teroristů, po kterých policie a FBI stále pátrá. Zkoumají proto stovky fotografií a kamerových záznamů a zdá se, že na jednom z nich našli batoh, který ukrýval druhou bombu.

Agenti FBI již našli zbytky bomb, které na maratonu v Bostonu zabili tři lidi a desítkám dalších utrhaly končetiny. Z jejich fotografií vyplývá, že šlo o tlakové hrnce, které byly ukryty v černých pytlích. Výbušniny byly podle amerických médií položené na zemi a obsahovaly kovové střepiny, hřebíky a kuličková ložiska.

Objevily se také záběry televize 7News, na kterých je vidět podezřelý opuštěný batoh, který někdo nechal u ochranných bariér. Další záběr o několik vteřin později ukazuje, že právě v tom místě došlo k výbuchu.

Tatáž televize také poskytla snímek muže v černém, který z místa uniká zcela opačným směrem než všichni ostatní.

Silná trhavina

Incident vyšetřují tři desítky policejních odborníků na trhaviny, kteří už předtím dospěli k závěru, že nešlo o silné trhaviny armádního typu, které se jen těžko shánějí. Vyšetřovatelé mají některé z částí bomb k dispozici, ale zatím ještě nevědí, jaká byla použita roznětka.

Bostonské nemocnice hlásí, že většina přijatých lidí utrpěla zranění na dolních končetinách a nejméně v deseti případech museli lékaři přistoupit k jejich amputaci.

dobrotka ( 17. dubna 2013 15:26 )

Vsechny nepochytas

dobrotka ( 17. dubna 2013 15:25 )

Mozna ho dopadnou. Ale to vubec nic neresi, protoze misto tady toho lumpa se objevi dalsich 10 ... 100 ... A to je na tom to spatne, ze tohle nema konec Nevis dne ani hodiny, kdyz se ty, tvoji blizci nebo znami v klidu ucastni jakekoli akce, ze ktere se uz nemusi vratit, v lepsim pripade s dozivotnimi nasledky.

cinderella1 ( 17. dubna 2013 13:35 )

...moc hezky jsi to napsal!

japos22 ( 17. dubna 2013 12:24 )

To nejmenší, co je potřeba udělat, je chytit ty darebáky.

otec-decathlon ( 17. dubna 2013 11:00 )

Je to další stupeň lidského zla a naprosté bezcitnosti. Ať to udělal kdokoli, snad ho dopadnou, aby nemohl dále provádět taková zvěrstva. Opět musím napsat, že se řítíme do ještě větších hrůz než si dovedeme představit. Věnujme se s láskou svým dětem a dětem našich dětí co jen to půjde. Čeká je velmi těžká doba....

Zobrazit celou diskusi