Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Při bostonském maratonu zabíjely tlakové hrnce s hřebíky a střepinami!

Autor: shp, ČTK - 
16. dubna 2013
19:39

Bomby, které byly nastraženy na účastníky bostonského maratonu, byly amatérsky zkonstruované. Terorista je položil na zem. Při výbuchu z nich létaly střepiny a hřebíky!

Při atentátu na maraton v Bostonu byly použity dle všeho amatérsky vyrobené nálože, které byly umístěny blíže u země. Tvořily je tlakové hrnce obsahující velké množství kuličkových ložisek, která měla zasáhnout co nejvíce lidí. Vyplývá z povahy zranění postižených osob, jak o nich referují americké zdravotnické zdroje, ale také očití svědci a vyšetřovatelé.

Kuličková ložiska a střepy

Nejmenovaný zdroj seznámený s vývojem vyšetřování řekl, že šlo o šestilitrové tlakové hrnce, které byly ukryty v černých pytlích. Výbušniny byly položené na zemi a obsahovaly kovové střepiny, hřebíky a kuličková ložiska.

Nasazeny tři desítky odborníku na trhaviny

Incident vyšetřují tři desítky policejních odborníků na trhaviny, kteří už předtím dospěli k závěru, že nešlo o silné trhaviny armádního typu, které se jen těžko shánějí. Vyšetřovatelé mají některé z částí bomb k dispozici, ale zatím ještě nevědí, jaká byla použita roznětka. Při teroristickém útoku zahynuli tři lidé, 176 bylo zraněno.

anka ( 17. dubna 2013 02:22 )

je to hruza....lidi pracuji, vychovavaji deti, spotuji - a magor, ktery v zivote nic nedokazal, zije jen pro to, aby privedl do nestesti spoustu dalsich lidi..

cinderella1 ( 16. dubna 2013 23:12 )

Doufam, ze toho magora brzy vypatraji.

Zobrazit celou diskusi