Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obamu chtěli otrávit! V USA zadrželi dopis s jedem a tajemným vzkazem

Autor: ČTK, mokk, simao.k - 
17. dubna 2013
19:17

Barack Obama řeší jeden masakr za druhým. Není to tak dávno, co šílenec postřílel 20 dětí v Newtonu. Teď došlo k teroru na maratonu v Bostonu. Jenže ani americká hlava státu není v bezpečí. Tajné služby zadržely po brutálních útocích jed, určený pro prezidenta! A zveřejnily i tajemný vzkaz.

Americké tajné služby zajistily v úterý dopis adresovaný prezidentu Baracku Obamovi, který obsahoval podezřelou látku. Dopis byl zachycen v budově, kde se kontroluje veškerá korespondence pro Bílý dům. Podezřelý dopis přišel jen den poté, co zákonodárci sdělili, že senátor za Mississippi Roger Wicker obdržel dopis s jedovatým ricinem.

Tajemný vzkaz Obamovi

Oba dopisy spolu podle FBI souvisejí. Byly odeslány 8. dubna z pošty nedaleko města Memphis ve státě Tennessee. Obsahují stejný text, kterým je podle AP: "Vidět zlo a neodhalit ho znamená stát se tichým partnerem jeho pokračování."

Vzpomínky na antrax a mrtvé

Zprávy o zásilkách přitom přicházejí v době, kdy v zemi panuje napětí vyvolané pondělním krvavým útokem v Bostonu. Exploze bomb při tamním maratonu zabily tři lidi a dalších 170 jich zranily.

Dopisy zároveň připomněly události ze září 2001, kdy po teroristických útocích na New York a Washington z 11. září došly jiné dopisy s jedovatým antraxem do kanceláří několika zákonodárců ve Washingtonu, do televizí v New Yorku a do kanceláří novin na Floridě. Z infikovaných pět lidí zemřelo.

Obamovy slzy

Obama se jako prezident musí vypořádat s nejedním masakrem. Útok v Bostonu přišel pro mnohé příliš brzy po střelbě na základní škole v Newtonu., kde šílenec Adam Lanza povraždil dvě desítky dětí. Tentokrát se však neví, kdo za atentátem v Bostonu stojí. Obama však v reakci na další krveprolití zmínil během svého projevu, že útočník rozhodně nezůstane bez potrestání.

"Pořád ještě nevíme, kdo to udělal a proč, a lidé by neměli dělat rychlé závěry. Ale zjistíme to a dotyčný jedinec nebo skupina bude hnána k odpovědnosti a pocítí plnou vahou výkon spravedlnosti," řekl Obama. 

pgga ( 18. dubna 2013 03:29 )

anka ( 18. dubna 2013 02:41 )

vungtao ( 18. dubna 2013 01:55 )

Lidi? Ty stvoŕil Buh a ten je cistý.

vungtao ( 18. dubna 2013 01:52 )

Obama je antikristus

pgga ( 18. dubna 2013 01:05 )

Ty jsi Jednoduse..to nejde ani popsat...

Zobrazit celou diskusi