Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bostonský masakr: Obětí je teprve osmiletý chlapec, který čekal na tátu u cíle

Autor: mok - 
16. dubna 2013
09:58

Bylo mu teprve osm let a těšil se na to, že obejme svého tátu, až doběhne slavný bostonský maraton. Toho se ale nedočkal. Martinův (†8) život zničili teroristé, kteří v jeho blízkosti odpálili dvě bomby. Jeho mladší sestřička přišla v hrozných bolestech o nohu a maminka leží v kritickém stavu v nemocnici. Zoufalý otec se teď snaží postarat o nejstaršího syna, který vyvázl bez zranění.

„Viděl jsem, jak lidem odlétly nohy. Byl to nepopsatelný horor,“ svěřil se vyděšený svědek, který v době výbuchu čekal nedaleko na svou manželku.

Děsivý atentát si vyžádal asi 144 zraněných, mezi kterými jsou i děti ve věku od dvou let. Sedmnáct lidí je přitom v kritickém stavu.

Rodinná tragédie

Výbuch podomácku vyrobených bomb má ale na svědomí také tři mrtvé. Jednou z obětí je bohužel i osmiletý chlapeček Martin Richard. Ten čekal na svého otce Billa u cílové čáry, aby ho mohl obejmout. Když se ale vracel za svou rodinou, která čekala v davu diváků, vybuchla první bomba.

Rodina malého chlapce je momentálně v nemocnici. Podle posledních zpráv je Martinova matka v kritickém stavu a jeho sestra přišla při výbuchu o nohu.

Výbuch při maratonu

Bostonský maraton má už několikaletou tradici, tenhle ročník se ale zapíše do dějin. Asi dvě hodiny poté, co doběhli první závodníci totiž vybuchly hned dvě bomby a to přímo u diváků.

Americká média mluví o útoku jako o atentátu. Velkým štěstím bylo, že z pěti nastražených bomb vybuchly jen dvě.

Závodu se účastnilo 15 Čechů, máte-li o některém z nich informace, nebo znáte-li někoho, kdo byl svědkem události, kontaktuje nás na telefonním čísle 724 014 586.

 

 

 

oooo. ( 17. dubna 2013 21:46 )

hiawatha ( 17. dubna 2013 06:39 )

I ja dekuji .

dobrotka ( 17. dubna 2013 02:31 )

keep.smiling - myslim si, ze jsi vubec nepochopila, o cem namoroman psal. Zkus si to precist jeste jednou a v klidu. On svuj dotaz psal uplne klidne, zadnou hysterii tam nevidim

keep.smiling ( 17. dubna 2013 01:56 )

Terorismus je propočítané použití násilí nebo hrozby násilím, obvykle zaměřené proti NEZÚČASTNĚNÝM OSOBÁM, s cílem VYVOLAT STRACH.

keep.smiling ( 17. dubna 2013 01:56 )

Terorismus je propočítané použití násilí nebo hrozby násilím, obvykle zaměřené proti NEZÚČASTNĚNÝM OSOBÁM, s cílem VYVOLAT STRACH.

Zobrazit celou diskusi