Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Takhle rozhazoval vládce Sazky Hušák: Chlast za statisíce!

Autor: Petr Žaloudek - 
16. dubna 2013
06:00

Platil si až 50 milionů ročně, létal do vily na Menorce, obklopoval se luxusem. Třeba »orlí hnízdo« Aleše Hušáka, exšéfa Sazky, u stropu O2 areny zdobí chlast za statisíce.

Snad poprvé bylo možné nahlédnout do míst, kam mohla jen smetánka a Hušákovy loutky. Český svaz tělesné výchovy totiž stylově ve Sky Clubu 777 oznámil, že bývalého pána těchto prostor žaluje o škodu blížící se jedné miliardě korun.

Předražená hala

Hušák totiž přivedl Sazku, jejímž majoritním akcionářem bylo právě ČSTV, totálně na buben, a sportovci tak přišli o hlavní zdroj financí. Kolaps loterijního gigantu způsobila stavba Sazka Areny (nyní O2 areny), která místo plánovaných 2,75 miliardy stála miliard devět.

„Stavělo se bez vlastních zdrojů, aniž by se vědělo, na kolik to přijde. Rozpočet neexistoval, nebyl nám předložen, a tedy nebyl ani schválen,“ tvrdí Miroslav Jansta, současný šéf ČSTV, který z bankrotu Sazky viní i bývalé vedení sportovní organizace. „Je to i naše zásluha. Hušák měl být třikrát odvolán,“ dodal.

Pánský klub

Pokud jste se někdy v největší české hale podivovali, proč nad jednou z dlouhých stran je panorama Prahy, pak vězte, že za těmito neprůhlednými okny si lebedil Hušák a jeho posluhovači. K ruce měli stovky vín a ty nejlepší značky armaňaku, jaké si dovedete představit. Třeba Armagnac du Collectionneur z roku 1904 za 170 tisíc korun.

K dispozici byl také Hušákův osobní kuchař či vířivka. „V podstatě několik dní nemusel opouštět halu,“ zaznělo na včerejší tiskovce. „A až budete jíst, tak pozor na koberce. Stojí půl milionu,“ dodali pořadatelé obratem.

Najatý Leoš

I poté, co byla Sazka v konkursu, se nepřestalo utrácet. Třeba Leoš Mareš prodával za pultíkem, účastnil se večeří a předával výhry a to vše za milion. Měsíčně! „Já se mu nedivím. Proč by to nevzal?“ říká Jansta.

jaramila ( 18. dubna 2013 16:31 )

jaramila ( 18. dubna 2013 16:31 )

Doufejme, že to všem těm zlodějům zase všechno seberou! Tam ať se exekutoři vyřádí, ne na poctivých lidech v nouzi.

jaramila ( 18. dubna 2013 16:27 )

lejdynka ( 16. dubna 2013 16:59 )

Nějak nechápu tu nenažranost současné "elity". Hromadit baráky, auta, majetek. K čemu? Kolik p®delí má jedinec? Vždycky si ji vozí jen jedním autem. V kolika postelích se vyspí? Každý to vidí jinak, mě by velký majetek obtěžoval.

dobrotka ( 16. dubna 2013 13:38 )

jindraa - no ... nemuzes lidem rikat pravdu, budes zesmesnen. Pokud se koukas na veci s klidem a nadhledem, tak to se zde neodpousti. Jakmile se nezapojis do bezducheho nadavani, ale pouzivas mozek, tak to zde nejde. To za chvili uvidis. Preji hezky den

Zobrazit celou diskusi