Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kajínek s obnovou procesu neuspěl: Udělí mu milost prezident Zeman?

Autor: psch - 
15. dubna 2013
12:30

Osud Jiřího Kajínka, nejznámějšího vězně v České republice, je nejspíš zpečetěn. Poslední šance na obnovu procesu je nejspíš ta tam, jediné, co by ho mohlo osvobodit, je milost od prezidenta Miloše Zemana.

Poslední Kajínkovu šanci na obnovu procesu pravděpodobně pohřbili pracovníci ministerstva, když ministru spravedlnosti Pavlu Blažkovi navrhli, aby stížnost pro porušení zákona v Kajínkův prospěch k Nejvyššímu soudu nepodával.

Jedinou šancí na svobodu se tak pro Kajínka stává nemyslitelná milost. O tu požádá podle informací serveru Novinky.cz jeho právník Tomáš Zejda prezidenta Miloše Zemana. Ten se už ale v kampani vyjádřil, že milosti dávat nebude, otázka je, jestli udělá výjimku.

„Jsem si samozřejmě vědom prohlášení prezidenta, že milosti udělovat nebude, ovšem pamatuji se i na jeho výrok den po zvolení v tom smyslu, že by měl být Kajínkův proces obnoven,“ řekl Novinkám Zejda.

Konečné slovo v podání stížnosti má ministr Blažek. Jak se rozhodne, je pouze na něm, Kajínkův právník ale tuší, že dá šéf rezortu na úředníky.

mnpv ( 15. dubna 2013 19:06 )

Milost samozřejmě nedostane. To si Zeman nedovolí i kdyby byl stokrát nevinný.

johanka ( 15. dubna 2013 17:11 )

erbova.aranko, NEZASPALA jsem a vím, že Havel a všichni jeho "pravdoláskaři" jenom lhali. Slibovali, jak se u nás konečně bude krásně žít, všichni budou mít práci, komunisti že nás nutili žít v betonových králíkárnách..... Děkujeme za ty králíkárny a Václava Havla opravdu nemusím..... Napsala jsem to proto, že vím, jak tento pán národu lhal a přitom myslel jen na to, aby si nahrabal majetek a jeho milovaná Dáša nestrádala.....

xxxx678 ( 15. dubna 2013 16:14 )

hofi-to je totální bordel

hofihofi ( 15. dubna 2013 16:09 )

To nechce nikdo, ale soud nemá byt manipulovany, at sedi, ale ne takhle. -Proc si myslite, ze ten soud nechteji, Kajinek je mimo, protože by tam spadli další a asi vlivni, prisili mu i vlastní ciny, ale ze je grazl je jasne.

hofihofi ( 15. dubna 2013 16:03 )

Proces v poradku nebyl a zjevne mají ve vsivarnach prsty i policajti a další a nechteji, aby to prasklo, na druhou stranu Kajinek je vinnej. To je bez debaty. A pak ma byt spravedlnost, ze?

Zobrazit celou diskusi