Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lovci lebek dopadli ve Varech nebezpečného Němce: V bytě měl stovky samopalů a granátů

Uwe byl dopaden v Karlových Varech
Uwe byl dopaden v Karlových Varech  (Autor: Německá policie/Blesk - ilustrace)
Autor: ČTK, shp - 
12. dubna 2013
12:27

Čeští policisté dopadli nebezpečného Němce Uwe Giesemanna (69). Na toho byl vypsán mezinárodní zatykač. Loni se v jeho německém bydlišti podařilo najít přes 200 samopalů a také granáty či bazuku. Policie jej podezírá mimo jiné z porušení zákona o kontrole válečných zbraní.

Uwe Giesemanna zadrželi detektivové ze speciálního pátracího týmu, takzvaní lovci lebek, s kolegy ze zásahové jednotky ve středu v Karlových Varech. Mezinárodní zatykač na podezřelého vydaly německé úřady loni na podzim.

Stovky kulometů

Policie na něj tehdy přišla podle Johnové poté, kdy v jeho bytě v Hannoveru praskla voda. Do vytopených místností musela vniknout policie, která tam našla větší množství zbraní včetně kulometů, ručních granátů a dokonce jednu pancéřovou pěst.

Spousta cenností z trestné činnosti

Po prohlídce druhého mužova bytu ve stejném městě pak objevila kromě dalších zbraní hotovost 7,5 milionu Kč, šperky, hodinky, cenný porcelán a zlaté mince. Cenu všech nalezených věcí policie odhadla na 26 milionů Kč a předpokládá, že pocházejí z trestné činnosti.

howareyoudoing ( 12. dubna 2013 14:15 )

kdyby se jednalo o amika, Decathlon by napsal: typicky american! Takze dneska pisi ja: typicky cech! sorry! neberte to vazne, delam si legraci!

howareyoudoing ( 12. dubna 2013 14:13 )

Ceska Republika je uz take zemi neomezenych moznosti, ...a demokracie v praxi, ze Decathlon?

andorea ( 12. dubna 2013 13:27 )

 Už od pohledu divnej ...

Zobrazit celou diskusi