Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otec matku, která utýrala chlapečka, udal: Kdyby mě policie poslouchala, mohl syn (†2) žít

Autor: shp - 
10. dubna 2013
20:52

Nebohý dvouletý chlapeček z Ostravy byl k smrti utýrán matkou a jejím přítelem. Podle jeho otce v případu fatálně pochybila policie i sociální pracovníci. Týrání ze strany matky totiž hlásil. Nebýt jejich nedbalosti, mohl by ještě žít, uvedla TV Prima.

Otec chlapečka našel modřiny na těle syna již loni v září. Podal tedy na matku trestní oznámení. Případ byl ale odložen. Kdyby se jím policie zabývala, mohlo by dítě ještě žít. „Malý byl opravdu hodný, bylo to dítě, které jak jste ho posadila, tam jste ho našla. Takových dětí je málo,“ řekl zdrcený otec.

Na policii si bude stěžovat

Podle policistů i sociální pracovnice bylo vše v pořádku,“ řekl otec televizi. Na jejich práci hodlá podat stížnost. Matku (22) policie obvinila z těžkého ublížení na zdraví a týrání. Stejně jako jejího přítele. Více se ale orgány nechtějí k případu vyjadřovat.

manolla1 ( 11. dubna 2013 08:31 )

!

manolla1 ( 11. dubna 2013 08:25 )

To, znám! Sociál. pracovnice ( některé ), jsou takové krávy nebeské..., že normální člověk žasne! Jejich slídění po čem H...o, tam jsou aktivní jako vítr ( napsat se to dá i jinak ), ale kde je potřeba skutečně zasáhnout, situaci rychle řešit, atd. tam jsou zabedněné, zakrnělé, absolutně neschopné! Mnohé jsou přece také matky, nechápu, jak dokáži pak žít s tím, když se zjistí, že pochybily a dítě nedej bože zemřelo! To vážně nepochopím a měly by za to nést zodpovědnost! Vykopla bych je nejen na hodinu z práce, ale poslala i do basy! To se týká i policie!

popocatepetl ( 11. dubna 2013 08:18 )

Oprava: že prý "policie nemůže nic dělat, dokud jenom vyhrožuje".

popocatepetl ( 11. dubna 2013 08:17 )

Mohl, ale už sestra by ho rovnou z čekárny odeslala k dětské obvodní lékařce, protože nešlo o akutní stav.

popocatepetl ( 11. dubna 2013 08:14 )

No tu ježibabu, která zanedbala případ Dominika, kterému rodiče dávali napínáčky do bot, a místo toho se v pracovní době starala hlavně o peníze na sport své dcery, nakonec odsoudili, byť asi dostala jen podmínku. Ale i to byla výjimka.

Zobrazit celou diskusi