Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Den vraždění zrůdné matky (36) hodinu po hodině: Po návštěvě psychiatra uškrtila Matěje (†8)

Autor: Jaroslav Hajný, mokk - 
8. dubna 2013
05:02

Je středa 3. dubna, půl druhé ráno. Ve vilce v Jesenici u Prahy se odehrála hrozná tragédie. Kateřina R. (36) tu uškrtila synka Matýska (†8). Proč? Co tragédii předcházelo? Blesk zjistil, co žena dělala den před vraždou.

2. duben

8:00
Kateřina R., trpící schizofrenií, podstoupila běžnou kontrolu u svého psychiatra. Ten však žádnou závažnou změnu u nemocné ženy nezpozoroval. Předepsal jí jen další dávku tlumících léků.

9:00
 „Po kontrole jsem ji u lékaře vyzvedl. Jeli jsme do lékárny. Chtěla zůstat v autě, tak jsem léky vyzvedl,“ říká Antonín Pressler (52), přítel Kateřiny R.

10:00
 „Pokračovali jsme do servisu, kde měla vůz. Z auta opět nevystoupila. Všechno jsem zařídil. Byl jsem za ní odevzdat i neschopenku i na úřadu práce, neboť Kateřina byla nezaměstnaná,“ popsal muž Kateřinin strach ze společnosti. „Bavila se normálně, jen nechtěla mezi lidi,“ vysvětlil její přítel s tím, že se žena v autě rozhovořila i o svých plánech do budoucnosti. „Řešila práci. Rozebírali jsme nápad, pro který se nadchla. Chtěla se přihlásit na rekvalifikační kurz počítačů a zřídit si internetový obchod,“ řekl Blesku muž, jemuž v nejtěžších dobách asi nejvíce věřila.

12:00
Kolem poledne odvezl Antonín Kateřinu domů. „Během cesty jsme si spolu ještě plánovali společnou neděli. Chtěli jsme na koncert nebo na výlet do přírody. Kdyby to bylo možné, tak i s dětmi.“

13 až 17:00
Odpoledne Kateřina strávila doma a s přítelem byla v kontaktu přes telefon. „Volala mi kolem páté a děkovala mi za den,“ řekl pan Antonín.

23:00
„Pak jsme si celý večer esemeskovali, naposledy před jedenáctou večer. Ptal jsem se jí, jestli peru prádlo správným způsobem,“ říká přítel ženy. Kateřina mu odpověděla větou, která nedala tušit následující události: „Jo, prádlo pereš správně…“
…A za dvě a půl hodiny uškrtila Matýska kabelem od fénu!

Jak osudný večer popsal otec chlapce

■ Přišel jsem domů v půl osmé, Matýsek se koukal na pohádku, byl nemocný, měl rýmu, ještě jsem se manželky ptal, jestli půjde zítra do školy, ona říkala, že ne. Leželi vedle sebe na sedačce.

■ V osm hodin řekla, že půjdou spát. V 11 hodin sešla dolů, koukla se na mě, napila se a v tichosti odešla nahoru. Potom jsem usnul.

■ V půl druhý mě budila její matka a říkala mi, že Kačka zabila Matýska.

■ Žena neměla ani lítost, tak divně se koukala, já jsem ležel u Matýska a přál jsem si, ať se probudí.

■ Druhý syn Kubík říkal, že mu říkala, že se chce zabít, podřezat. Měla nahoře v koupelně nůž. Říkala mu, Kubíku, já už nemám na vlasy a na nehty, já končím.

rolpa ( 8. dubna 2013 15:00 )

Takovy clovek nedela nic, zadnou cinnost a uz vůbec nevrazdi.I vražda je cinnost jako kazda jina při které je nemyslitelne nebyt při smyslech .

rolpa ( 8. dubna 2013 14:56 )

Někdo z nouze a bidy dostane zkrat a jde vyloupit banku nebo delaji se ruzna východiska ze zoufalstvi a někdo i vrazdi.

patrikpat ( 8. dubna 2013 12:13 )

P.S. - toho kluka je mi moc líto

patrikpat ( 8. dubna 2013 12:11 )

Když jsem tě četl fotr, hned se mi vybavil článek PhDr, nebo MUDr.? - to je jedno, Jarolímka, který razil (ještě razí?) teorii, že schizofrenie by se neměla pojímat jako nemoc. Pak se ukázal v plném světle, jeho fotky s mlaďoučkými nahými pacientkami. No, jeden známý mi říkal, že každý 3. psychiatr je taky napůl cvok. Tady z toho mi vychází, že její ošetřující lékař se jí nevěnoval dostatečně. Nebo mají toho tolik, že prostě nestíhají individuální léčení? I to je možné. Když se tak podíváme kolem sebe co všechno se děje, tak každý budeme do budoucna rád, že v blázinci neskončíme svoji pouť taky  

patrikpat ( 8. dubna 2013 12:05 )

Zobrazit celou diskusi