Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Při náletu NATO v Afghánistánu zemřelo deset dětí a dvě ženy

Při náletu v Afghánistánu zemřelo 10 dětí
Při náletu v Afghánistánu zemřelo 10 dětí  (Autor: EPA)
Autor: shp, ČTK - 
7. dubna 2013
15:35

Boje v Afghánistánu stojí životy i ty nejmenší. Až 12 civilistů, deset dětí a dvě ženy, zahynulo podle při sobotním náletu NATO na východu země. Aliance potvrdila akci ve východoafghánské provincii Kunar, ale nemá zprávy o mrtvých civilistech.

Incident se odehrál v kunarském okrese Šigal a že podle vesničanů a místních činitelů k neštěstí došlo, když se při leteckém úderu zřítil strop jednoho domu. Kromě mrtvých bylo zřejmě dalších šest žen zraněno. Mezinárodní síly pro podporu bezpečnosti (ISAF), které v Afghánistánu působí pod velením NATO, vydaly prohlášení, v němž sdělily, že "vědí o zranění několika civilistů při tomto ozbrojeném střetu", k němuž došlo v sobotu, a že nyní tento incident prověřují.

Útok na výzvu koaličních sil

V prohlášení se rovněž uvádí, že letecká akce byla provedena "na výzvu koaličních sil, nikoli afghánských, a byla použita k úderu na povstalecké síly nacházející se mimo budovy". Afghánský prezident Hamíd Karzáí v polovině února zakázal vládním ozbrojeným složkám, aby žádaly o leteckou podporu NATO při operacích v obydlených oblastech proti povstalcům z islamistického hnutí Taliban.

vrtajzub ( 10. dubna 2013 00:08 )

vencaperník - dobre, nechám toho.Niečo podobné postihlo aj moju rodinu. Ospravedlňujem sa ti. Nech sa ti v Canade darí a veľa spokojných dní

venxa ( 9. dubna 2013 22:51 )

Vrtaj zub tak nestrkej nos (uz je to podruhy)do me diskuse s tim komunistickym ksindlem jako namoroman a kobyla. Ti jsou ta bolsevicka luza co zkurvila zivoty mych rodicu a milionum jejich vrstevniku a ti hajzlove zase zacinaji vystrkovat ruzky. V cesku nebude dobre dokud ta zlodejska komunisticka chamrad nevychcipa.Tak se mezi nas neplet,neutoc na me a nebudu ti nadavat.

vrtajzub ( 9. dubna 2013 19:06 )

venco - dobre, dobre, už sa ukludni,ja si Hlinku nepamätám, ešte som nebola na svete a ako sa slováci v tom období chovali, neni mi známe. Neuznávam žiaden IZMUS od feudalizmi počnúc, ideou komunizmu končiac.Nežijem na slovensku od svojich 3 rokov.Treba žiť prítomnosťou, nie hrabať sa sústavne v minulosti. Mám k tebe prosbu mohol by si prestať nadávať ? Taký si arogantný a konfliktný že ma to vytáča. Keby si písal slušne tak v klude si ťa prečítam, lebo zrejme si veľa pamätáš, takže usudzujem že si hlupák neni, len veľmi vznetlivý a kopeš okolo seba hlava nehlava.Tak ahoj venco.

venxa ( 9. dubna 2013 18:34 )

Ty blba slovenska cubko "zapchaj si tu pi.cu pod nosom". Co ty me budes nadavat do gestapaku ty kundo jedna blba. Vy vsichni zkur.veni slovaci mate jeste dodnes vaseho Hlinku zarostlyho v pr.deli jako ta krava Lydie Klausova. Byl jsem jako zakladak na vojne v Piestanech a pamatuji si ze tamni zkur.veny slovaci vzyvali Hlinku jako sveho panaboha a to bylo v roce 61 az 63. A muj domov ja Canada a Americani jsou mi dobri sousede a daleko lepsi lidi nez takovy povl jako jste vy.

vrtajzub ( 9. dubna 2013 08:28 )

vénooooooo - ty HEMEROID JEDOVATY stary, este dobre źe uź nić nemoźeś ty zbytočný, nemohuci, nezaujimavý chudák čo sa predvádza a vychvaluje, kto by už tebe ty vetchý starec jedovatý niečo závidel, alebo nedaj boh ešte na tebe niečo obdivoval.Tá tvoja Amerika tu na nikoho nezaberá, nemáš sa čím chváliť.

Zobrazit celou diskusi