Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chytrá krupiérka přelstila lupiče: Tvrdila mu, že trezor nelze otevřít

Po lupiči, kterého přelstila krupiérka, pátrá policie
Po lupiči, kterého přelstila krupiérka, pátrá policie  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, shp - 
6. dubna 2013
18:16

Hned dvakrát během posledních tří měsíců zažila krupiérka (22) z Ostravy přepadení herny, kde pracuje. Pokaždé na ni lupič namířil zbraň a požadoval vydání peněz. Naposledy koncem března. To jej ale pracovnice herny přelstila. Tvrdila, že trezor s hotovostí nedokáže otevřít.

Násilník se tak musel spokojit s výrazně nižším lupem. Případy ale spolu pravděpodobně nesouvisejí. Myslí si to kriminalisté s ohledem na odlišný způsob provedení. Poprvé se mladá žena do hlavně namířené zbraně podívala loni 25. prosince. Tehdy si lupič odnesl z herny víc jak 20 tisíc korun. Přesně po čtvrt roce, tedy 25. března, si podobný zážitek prožila znova.

Mířil na ni zbraní

Loupež zachytily kamery. Na nich je vidět příchod asi dvacetiletého mladíka, který se maskoval kapucí olemovanou imitací kožešiny. Už při vstupu do herny, která v té době byla prázdná, namířil na obsluhu schovanou za mříží zbraň. Prošel hernou a požadoval peníze.

Tvrdila, že trezor nelze otevřít

„Krupiérka mu postupně vydala 1600 korun,“ řekla mluvčí Gabriela Holčáková. To lupiči připadalo málo a dožadoval se i peněz, které byly uloženy v trezoru. Žena předstírala, že trezor nelze otevřít. Na záznamu je vidět, jak maskovaný mladík netrpělivě sleduje hodinky.

Video  Muž na krupiérku mířil pistolí  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Po několika minutách utekl

„Po několika minutách pak jen řekl, že už nemá čas a utekl,“ dodala Holčáková. Po lupiči kriminalisté nyní pátrají. Pokud bude dopaden, vyslechne si obvinění z loupeže. Za to může ve vězení strávit až deset let. Případné informace o lupiči vysoké 180 centimetrů policie přijme prostřednictvím linky 158.

Video  Pachatel se blíží k místu činu  - Policie ČR
Video se připravuje ...

erikcom ( 6. dubna 2013 20:49 )

to musí být fakt chytrá blondýna bránit trezor za svůj obrovskej plat a život o který brzo určo přijde s takovým přístupem při loupeži

Zobrazit celou diskusi