Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nadějný filmař (†27) umrzl, když točil dokument o životě bezdomovců

Lee Halpin (†27) zemřel v mrazech, když točil o životě bezdomovců
Lee Halpin (†27) zemřel v mrazech, když točil o životě bezdomovců  (Autor: Facebook/profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
5. dubna 2013
16:52

Chtěl natočit dokument o krutém životě bezdomovců, a tak se rozhodl žít v jejich podmínkách. To se mu ale stalo osudným. Lee Halpin (†27) nevydržel mrazivé počasí a zemřel podchlazení.

Lee z britského Newcastlu byl nadějným filmařem, který se nebál ani těch nejdivočejších projektů. Naposledy se zaměřil na život bezdomovců, se kterými se během natáčení svého dokumentu rozhodl na nějakou dobu žít. Drsné podmínky však nezvládl, ráno 3. dubna byl nalezen mrtvý ve vybydleném hostelu, jehož vymlácená okna byla přibita prkny.

Umrzl v -4 °C

Oficiální výsledky pitvy nejsou ještě známy, ale podle britského listu Daily Mail Lee zemřel na podchlazení. V noci se totiž pohybovaly teploty pod hranicí -4 °C. Mladý filmař, který byl jinak zdravý muž, nehostinné podmínky života na ulici nevydržel a umrzl.

Charakter s nadáním pro poezii

Přátelé Leeho jsou zdrceni. „Byl to skvělý chlapík, měl dobrý charakter a všichni ho dobře znali. Byl velmi kreativní při psaní článků a poezie. Nikdo přesně neví, proč zemřel, ale myslíme si, že na podchlazení,“ prohlásil Daniel Lake, který byl kamarád Leea dlouhých 10 let.

fesak2 ( 30. července 2013 11:33 )

no sorry, ale nebyl to blb?

pepazdp ( 6. dubna 2013 13:35 )

Tak to musíš bejt klasa , když je někdo ochotnej si zaplatit nejenom tebe, ale i vrtulník, co tě k němu dopraví

pepazdp ( 6. dubna 2013 02:06 )

No jo, tys měla živočišnej ohřev , ale ten chudák tam mrznul sám Ale víš co by mě docela zajímalo? Jak se šlape v Alpách v lodičkách a sukni? Tam to chce kapku jinej vohoz, né?

peterwilliams ( 5. dubna 2013 21:15 )

itartas ( 5. dubna 2013 20:34 )

co vy jste za lidi...to je děs

Zobrazit celou diskusi