Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pošta vymyslela "zlepšovák": Pošťačky budou při roznášení mapovat ceny benzínu

Pošťačkám přibyde další starost - nově budou zjišťovat ceny benzínu a nafty
Pošťačkám přibyde další starost - nově budou zjišťovat ceny benzínu a nafty  (Autor: archiv Blesku)
Autor: psch, ČTK - 
5. dubna 2013
12:49

Česká pošta má opravdu talent na vymýšlení nových služeb. Místo toho, aby se soustředila na prosté a včasné doručování zásilek, pošťačkám teď nově přidělá další práci. Budou totiž zjišťovat ceny benzinu na benzinkách, kolem kterých ve svém rajónu chodí.

Určitě každý řidič někdy řešil, nebo stále řeší otázku levné pohonné hmoty. Ušetřených sto korun na jedné nádrži vám minimálně vykouzlí úsměv na tvář. Pro lepší orientaci je jistě dobrý seznam benzínek s cenami pohonných hmot.

Jeden takový teď chystá Česká pošta. Jak píší dnešní Hospodářské noviny, pošta připravuje nový web, kde budou ceny benzínu a nafty. A ceny nebude zjišťovat nikdo jiný než pošťáci a pošťačky. K už takhle fyzicky náročné práci budou muset do bločků či telefonů opisovat ceny i těch nejzapadlejších benzínek.

Místo balíků další výmysly

Možná kdyby pošta vynaložila svoje zdroje a energii na zdokonalování stávajících služeb, nikoliv vymýšlení nesmyslů (neboť několik podobných webů již existuje), nemuselo by být tolik nespokojených zákazníků.

A co víc – jistě si každý vzpomene na nedávno zveřejněná videa, kde si pracovníci pošty pohazovali a kopali s balíky svých zákazníků. Aféra vyvolala na internetu obrovskou vlnu diskuzí, ke kterým toho pošta moc neřekla.

Prý v polovině dubna

Pošta připravuje projekt s ministerstvem průmyslu a obchodu, funkční by mohl být od poloviny dubna. Jestli se ale jedná o klasicky udávaný termín, mohlo by to být, podobně jako třeba registr řidičů, funkční možná někdy na konci roku.

Prodejci se brání

Petrolejářské společnosti s výjimkou nejlacinějších prodejců nebo čerpacích stanic hypermarketů se zveřejňování cen z jednotlivých pump brání, píšou HN. Například v sousedním Rakousku mají ale prodejci povinnost hlásit každou změnu cen a na zvláštní internetové stránce pak údaje zveřejňuje stát.

Další projekt...

Pro Českou poštu plánovaný web s cenami pohonných hmot nebude prvním projektem, který přímo nesouvisí s jejím hlavním byznysem. V polovině tohoto měsíce například spustí vyhledávač, jehož prostřednictvím mohou firmy za 199 korun měsíčně dostávat informace o nově vypsaných zakázkách podle zvolených kritérií.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jana999 ( 5. dubna 2013 17:57 )

koukám, že je to všude, to naše doručovatelka před tím byla šikovnější, stačila obštastnit osamocený pány, a taška klidně stála hodinu u schránek bez dozoru

jana999 ( 5. dubna 2013 17:55 )

a čas na to, aby vám doručili doporučené psaní, na to nemají, to ani nezazvoní a automaticky vás honí na poštu, taky je lístek už předem natištěný, ne jak dříve, že to psala rukou, takže ho ani sebou nebere

ad-ga ( 5. dubna 2013 14:14 )

To snad není možný, nedávno chodily s GPS, aby je mohla vrchnost sledovat, jak rychle chodí a kudy chodí, ono nestačí že jim napakovali letáky a musí sepisovat komu letáky nechodí a od jakých firem. Chudáci lidi. Na poštách fronty, protože musí u přepážek nabízet spoření, pojištění , blbiny pro děti a ověřování dokunemtů. No kam jsme to dopracovali.a všude jen buzerace

cotonice ( 5. dubna 2013 14:10 )

Já se domnívám,že by bylo potřeba vyhodit jednoho ,možná dva iniciativní blbce z vedení České pošty. Tam nahoře totiž sedí idiot ,který otravuje život poctivě pracujícím poštovním zaměstnancům a ten život jim otravuje natolik ,že to lze charakterizovat jako šikanu toho nejhrubšího zrna.Jen mne udivuje ,že nic nečiní odbory a možná dnes už i orgány činné v trestním stíhaní.Mne jako občana ,který občas musí použít Českou poštu ,naprosto otravuje a přímo uráží ,když mi u přepážky pracovnice nabízí různé produkty spoření ,pojištění a v poslední době se mi stalo ,že mi nabízeli oplatky.Dověděla jsem se ,že když jich dotyčná neprodá denně určitý počet ,tak ztrácí osobní ohodnocení a protože se to nepodaří nikdy ,tak dotyčné pracovnice si kupují oplatky ,sušenky sami a doma mají sklady.No ,nepochopitelná blbost .Jen by mne zajímalo ,kdo z toho má peníze.Zaměstnankyně u přepážek určitě ne.Zavřít ty parchanty !!!

zasejedna ( 5. dubna 2013 13:54 )

já zas ty doručovatelky litiju, v zimě, dešti, chodí naložené jak soumar a plat nic moc.

Zobrazit celou diskusi