Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapec cestovatel: Klučina (4) utekl mámě a povozil se trolejbusem

Klučina čekající na mámu si na služebně zahrál na počítači
Klučina čekající na mámu si na služebně zahrál na počítači  (Autor: MP Zlín)
Autor: INT, raj - 
4. dubna 2013
22:43

Čtyřletý klučina dal včera co proto strážníkům ve Zlíně. Utekl z bytu své matce a vydal se směrem na zastávku trolejbusu. Osamělého chlapce si všimli až cestující.

Kluk nastoupil do trolejbusu jedoucího ze sídliště Jižní Svahy do centra města. „Operační centrum městské policie přijalo oznámení o bezprizorním dítěti v trolejbuse v dopoledních hodinách. Po dohodě s dispečerem si chlapce na zastávce U Zámku převzala hlídka strážníků, kteří ho převezli na služebnu,“ vylíčila mluvčí zlínských strážníků Šárka Škubalová.

Po rodičích malého cestovatele pátrali policisté bezvýsledně. A to i přesto, že chlapec uvedl své jméno i jména sourozenců. Vše se vysvětlilo, když se na linku strážníků obrátila zoufalá žena (25) postrádající dítě. „Jednalo se o cizinku dlouhodobě žijící ve Zlíně. Potíž byla, že do registru cizinců nemá městská policie přístup,“ objasnila příčinu komplikací při pátrání Škubalová.

„Mladá žena sdělila, že chlapec rád cestuje trolejbusem, v nestřežené chvíli si zřejmě otevřel dveře jejich bytu a sám se vydal na nedalekou zastávku,“ doplnila mluvčí.

treskyplesky1 ( 17. května 2015 04:45 )

.....................

Zobrazit celou diskusi